«Ο γάμος του Φίγκαρο» του Μπομαρσέ σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού

«Ο γάμος του Φίγκαρο» του Μπομαρσέ σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά την κλασική «Ιλιάδα», παράσταση που γύρισε πολλά θέατρα σ’ όλο τον κόσμο και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές, ο σκηνοθέτης Στάθης Λιβαθινός ετοιμάζει μία ακόμα μεγάλη παραγωγή, μ’ ένα επίσης μεγάλο έργο: με την κλασική κωμωδία του Μπομαρσέ «Ο γάμος του Φίγκαρο», που ξεκινάει τη διαδρομή του το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου στην αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας του Μεγάρου Μουσικής στις 9 το βράδυ.

Πρόκειται για ένα έργο που γράφτηκε το 1778 και ανέβηκε αρκετά χρόνια μετά, στις 24 Απριλίου του 1784 στο θέατρο Odeon. Είναι ένα μέρος της περίφημης τριλογίας του Μπομαρσέ, στο οποίο βασίστηκαν δύο από τις διασημότερες όπερες του λυρικού ρεπερτορίου («Οι γάμοι του Φίγκαρο» του Μότσαρτ και «Ο Κουρέας της Σεβίλλης» του Ροσίνι).

Θεωρείται ένα από τα πιο ενδιαφέροντα θεατρικά κείμενα του 18ου αιώνα, το οποίο συμπυκνώνει τους ιδεολογικούς προβληματισμούς του Διαφωτισμού. Στο Μέγαρο Μουσικής θα δούμε τον «Γάμο του Φίγκαρο» από μια δεμένη ομάδα, πολλοί από τους οποίους ξεκίνησαν να δουλεύουν με τον Στάθη Λιβαθινό από την Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Οι Αρης Τρουπάκης, Αντιγόνη Φρυδά, Δημήτρης Ημελλος, Αμαλία Τσεκούρα, Μαρία Σαββίδου, Γεράσιμος Μιχελής, Χρήστος Σούγαρης, Αργυρώ Ανανιάδου, Γιώγος Τσιαντούλας, Νίκος Καρδώνης, Διονύσης Μπουλάς, Γιάννης Παναγόπουλος, Λευτέρης Αγγελάκης θα υποδυθούν τον κόσμο που ζούσε στον πύργο του κόμη Αλμαβίβα, τα μπερδέματα και τις ανατροπές που προέκυψαν στις σχέσεις τους.

Η σκηνοθετική ματιά του Στάθη Λιβαθινού είναι πάντα έκπληξη, γι’ αυτό αναμένουμε με ενδιαφέρον αυτή την παράσταση.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή