Εν αναμονή Τούμπας

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέρα με την ημέρα, αγωνιστική με αγωνιστική, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ… ακονίζουν τα μαχαίρια, ενόψει του αγώνα της 8ης Φεβρουαρίου στην Τούμπα. Η μετωπική σύγκρουση που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη, σίγουρα δεν πρόκειται να κρίνει τον τίτλο. Θα αποτελέσει, όμως, ένα δείγμα γραφής για τη συνέχεια.

Οι «ερυθρόλευκοι» παίζουν αύριο στη Βέροια, σε ένα γήπεδο που αναμένεται να μην είναι φιλόξενο γι’ αυτούς. Οχι τόσο για την ατμόσφαιρα που θα υπάρχει στις εξέδρες, αλλά λόγω του αγωνιστικού χώρου, ο οποίος δεν θα είναι και ο καταλληλότερος για ποδόσφαιρο λόγω καιρικών συνθηκών.

Οι Θεσσαλονικείς, που πιστεύουν πως θα ξεπεράσουν το εμπόδιο του Παναιτωλικού, σήμερα, θα περιμένουν ένα στραβοπάτημα του πρωτοπόρου στην πρωτεύουσα της Ημαθίας. Ο ΠΑΟΚ θέλει να φιλοξενήσει τον Ολυμπιακό με διαφορά όχι μεγαλύτερη των δύο βαθμών, γιατί τότε ακόμα και η επικράτησή του στο μεταξύ τους αγώνα ίσως να μην του είναι αρκετή.

Τα επικοινωνιακά επιτελεία των δύο ΠΑΕ έχουν αρχίσει εδώ και αρκετό καιρό, με αιχμές του δόρατος τις οπαδικές εφημερίδες, έναν πόλεμο χαρακωμάτων. Γεγονός που έχει ανεβάσει ήδη το θερμόμετρο του φανατισμού. Ακόμα και η μεταγραφή του Ρικάρντο Κόστα πανηγυρίστηκε σαν μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού.

Είναι σίγουρο πως ο Πορτογάλος θα ενισχύσει την άμυνα της ομάδας του Αγγελου Αναστασιάδη, όπου παρουσίαζε μέγα κενό. Το ζητούμενο είναι αν θα έχει «δέσει» με τους συμπαίκτες του έως την μέρα του ντέρμπι. Ο Βίκτορ Περέιρα εκ των πραγμάτων θα πάει σε αυτόν τον αγώνα με το δίδυμο Αυλωνίτη – Σιόβα. Γιατί, όποιον παίκτη κι αν πάρει, στο… παρά ένα της μεταγραφικής περιόδου, δεν πιστεύω πως θα τον εμπιστευτεί σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι.

Και στο σημείο αυτό, το λάθος είναι αποκλειστικά και μόνο στον σχεδιασμό της ΠΑΕ. Οταν από τον Οκτώβριο ήταν γνωστή η αποχώρηση του Αμπιντάλ, δεν μερίμνησε, όπως όφειλε, να βρει αντικαταστάτη του. Για να έρθει μετά και ο τραυματισμός του Μποτία, «δένοντας» τα χέρια του Μίτσελ και εν συνεχεία του αντικαταστάτη του.

Οσο για την περίπτωση του Αβραάμ Παπαδόπουλου, αποδείχτηκε πως ήταν ένα σίριαλ από το οποίο χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Δεν μπορεί ένας παίκτης που θεωρείται μη αναγκαίος για μια μικρομεσαία ομάδα της Τουρκίας, να επιλεχθεί ως βασικός στον Ολυμπιακό.

Επομένως, ο Περέιρα δεν μπορεί παρά να πάει χωρίς καμία μεταγραφική ενίσχυση στη Θεσσαλονίκη. Ούτε στον Χάρα μπορεί να υπολογίζει, αφού είδε, στον αγώνα με τον Τύρναβο, πως είναι εντελώς ανέτοιμος. Πλέον, εκείνο που εύχεται είναι να μπορέσει να αγωνιστεί ο Ρομπέρτο και να μην του τύχει κάποιος άλλος τραυματισμός βασικού ποδοσφαιριστή. Για τις όποιες μεταγραφές, αναμένει στο ακουστικό του…

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή