«Αερομαχία» για την αγορά της Κύπρου

«Αερομαχία» για την αγορά της Κύπρου

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ωφελημένοι και με περισσότερες επιλογές φαίνεται ότι θα είναι οι Κύπριοι ταξιδιώτες, παρά τις πρώτες αντιδράσεις μετά το «λουκέτο» στις Κυπριακές Αερογραμμές. Η ανησυχία ότι το νησί θα παραμείνει χωρίς αεροπορική σύνδεση μετά το κλείσιμο του εθνικού αερομεταφορέα διαψεύδεται μέρα με τη μέρα, καθώς ολοένα και περισσότερες εταιρείες ανακοινώνουν την άφιξή τους στην Κύπρο. Αποτέλεσμα είναι να ενισχύεται ο ανταγωνισμός.

Δυναμική παρουσία στην κυπριακή αγορά έκανε η ρουμανική Blue Air η οποία, ύστερα από επτά χρόνια παρουσίας με την πτήση Λάρνακα – Βουκουρέστι, άνοιξε «πλώρη» και για την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε την έναρξη καθημερινής πτήσης μεταξύ Λάρνακας – Αθήνας και τριών πτήσεων την εβδομάδα μεταξύ Λάρνακας – Θεσσαλονίκης. Προγραμματίζει την περαιτέρω ανάπτυξή της στην Κύπρο, με προσθήκη νέων προορισμών.

Την ίδια στιγμή, ενισχύει την παρουσία της στην Κύπρο και η Ryanair, η οποία ανά τακτά χρονικά διαστήματα ρίχνει στην αγορά και εκπτωτικά εισιτήρια. Από τον περασμένο Νοέμβριο, ξεκίνησε και η Germanwings (θυγατρική της Lufthansa) εβδομαδιαία πτήση μεταξύ Λάρνακας – Κολωνίας.

Τα σχέδια της Aegean

Στο μεταξύ, την πιο ηχηρή απάντηση στο κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών έδωσε η Aegean Airlines, η οποία είχε προ πολλού εκφράσει την πρόθεσή της να δραστηριοποιηθεί στο νησί. Την επομένη της απόφασης της Ε.Ε. που σηματοδότησε και τους τίτλους τέλους για τη Cyprus Airways, η Aegean Airlines ανακοίνωσε την ενίσχυση της βάσης της στη Λάρνακα με επιπλέον τρία αεροσκάφη, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό Airbus A320 της στην Κύπρο σε τέσσερα. Ο αριθμός των απευθείας προορισμών που θα εκτελεί από/προς την Κύπρο ανεβαίνει σε 14.

Το θερινό πρόγραμμα δρομολογίων της εταιρείας, που ξεκινάει στις 30 Μαρτίου, περιλαμβάνει ενισχυμένες συχνότητες στα δρομολόγια Ελλάδας και Κύπρου προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη ενώ εγκαινιάζεται και η σύνδεση της Αθήνας με την Πάφο. Στο πρόγραμμα της εταιρείας εντάσσονται απευθείας συνδέσεις με το Ηράκλειο και τη Ρόδο, ενώ τον Ιούλιο και τον Αύγουστο θα εξυπηρετούνται η Μύκονος και η Σαντορίνη. Σε καθημερινή βάση το καλοκαίρι του 2015 θα πραγματοποιούνται 8 έως 9 πτήσεις που θα συνδέουν την Κύπρο με την Ελλάδα. Η εταιρεία θα συνδέει απευθείας την Κύπρο με τη Δυτική Ευρώπη πετώντας από τη Λάρνακα προς Λονδίνο (Heathrow), Παρίσι, Μόναχο, Ρώμη και Μιλάνο. Στις 3 Φεβρουαρίου ξεκινά η σύνδεση της Κύπρου με το Ισραήλ, ενώ μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες traffic rights, θα προστεθούν και η Ουκρανία και η Βηρυτός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή