Συνετίζονται οι ομάδες με τα νέα δεδομένα

Συνετίζονται οι ομάδες με τα νέα δεδομένα

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια πρώτη νίκη για την UEFA και το «Οικονομικό Ευ Αγωνίζεσθαι» (Financial Fair Play) και μια πρώτη ήττα για τους ατζέντηδες ποδοσφαιριστών συνιστά η φτωχή σε μετακινήσεις και ποσά χειμερινή μεταγραφική περίοδος, που ολοκληρώθηκε την περασμένη Δευτέρα.

Κάτι οι περιορισμοί που έχει επιβάλει η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία στη Μάντσεστερ Σίτι και την Παρί Σεν Ζερμέν λόγω σπατάλης χρημάτων χωρίς τα αντίστοιχα έσοδα, και κάτι η ποινή απαγόρευσης μεταγραφών για 12 μήνες στην Μπαρτσελόνα, αρχής γενομένης από την 1η Ιανουαρίου, και το χειμερινό μεταγραφικό πανηγύρι ξέμεινε από μερικούς από τους πιο σημαντικούς του πρωταγωνιστές για φέτος.

Πρωταγωνίστρια τελικά αναδείχθηκε η Τσέλσι, αφού απέκτησε τον σπουδαίο ακραίο χαφ της Φιορεντίνα και της εθνικής Κολομβίας, Χουάν Κουαδράδο. Μπορεί το όνομά του να σημαίνει στα ισπανικά «τετράγωνος», όμως η Τσέλσι δαπάνησε στρογγυλά 34 εκατ. ευρώ για να κάνει δικό της τον παίκτη που ζάλισε πέρυσι στο Μουντιάλ τους αριστερούς μπακ, όπως τον δικό μας Χοσέ Χολέμπας. Αποδέκτης της κινητικότητας της Τσέλσι ήταν η Βόλφσμπουργκ, η οποία επαναπάτρισε τον Αντρέ Σίρλε έναντι 29,2 εκατ. ευρώ. Η Βόλφσμπουργκ φαντάζει ως η μόνη ομάδα στη Γερμανία που μπορεί να αμφισβητήσει τα πρωτεία της Μπάγερν Μονάχου και η επένδυσή της αποσκοπεί και στη διαφαινόμενη πρόκρισή της στο Τσάμπιονς Λιγκ. Από την Τσέλσι αποχώρησε και ο Ράιαν Μπέρτραντ με προορισμό τη Σαουθάμπτον έναντι 13,2 εκατ. ευρώ.

Δεύτερη ακριβότερη μεταγραφή ήταν αυτή του πρωταγωνιστή του φετινού Κυπέλλου Εθνών Αφρικής με τη φανέλα της Ακτής Ελεφαντοστού, του Βίλφριντ Μπονί. Ο Ιβοριανός επιθετικός κόστισε 33 εκατ. ευρώ στη Μάντσεστερ Σίτι για να τον φέρει στην πρωταθλήτρια Αγγλίας από τη Σουόνσι, παρά την επίμονη έκκληση του Ντιντιέ Ντρογκμπά να τον φέρει ο Μουρίνιο στην Τσέλσι.

Η πιο σημαντική μεταγραφή εκτός Αγγλίας ήταν στην Ισπανία, όχι όμως με τη συμμετοχή των τριών μεγάλων (Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο). Πρόκειται για τη μετακίνηση του Αργεντινού διεθνούς μέσου Εντσο Πέρες στη Βαλένθια, από την πορτογαλική Μπενφίκα.

Η Αρσεναλ ενισχύθηκε με την απόκτηση του Βραζιλιάνου αμυντικού Γκαμπριέλ Παουλίστα από τη Βιγιαρεάλ προς 18 εκατ. ευρώ.

Δύο ακόμη Βραζιλιάνοι πρόσθεσαν τα ονόματά τους στη λίστα των ακριβότερων μεταγραφών, αν και φέρουν το ίδιο όνομα (Σίλβα): Η Ρεάλ απέκτησε τον μέσο Λούκας Σίλβα από την Κρουζέιρο προς 15 εκατ. ευρώ και η Μονακό έφερε στο Πριγκιπάτο, από την Μπενφίκα, τον επιτελικό χαφ Μπερνάρντο Σίλβα δαπανώντας κοντά στα 16 εκατ. ευρώ.

Τέλος, αίσθηση έκαναν οι μετακινήσεις του Σεϊντού Ντουμπιά από την ΤΣΣΚΑ στη Ρόμα έναντι 14,5 εκατ. ευρώ, του Μανόλο Γκαμπιαντίνι από τη Σαμπντόρια στη Νάπολι προς 13 εκατ. ευρώ, αλλά και του Ρικάρντο Γκούλαρτ από την Κρουζέιρο στην κινεζική Γκουανγκζού προς 15 εκατ. ευρώ. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέκτησε δωρεάν τον ελεύθερο Ισπανό τερματοφύλακα Βίκτορ Βαλδές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT