Ο θρίαμβος της Ρεάλ και η «συγγνώμη» στην Μπάγερν

Ο θρίαμβος της Ρεάλ και η «συγγνώμη» στην Μπάγερν

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ρεάλ με το εισιτήριο, η Μπάγερν με το παράπονο, θα μπορούσε να είναι η αίσθηση της επόμενης ημέρας ενός πραγματικά σπουδαίου ημιτελικού, που έφερε ξανά τη Ρεάλ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, τη φορά αυτή κόντρα στην Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Η νίκη (2-1) με ανατροπή στο τέλος για την πολυνίκη του θεσμού έφερε την ομάδα της Μαδρίτης στον τελικό του Γουέμπλεϊ και τον Χοσέλου, τον ήρωα της βραδιάς για τους «μπλάνκος», στα ουράνια. Ωστόσο, το λεγόμενο από τον ισπανικό Τύπο «θαύμα του Μπερναμπέου» είχε και κάποιους… αστερίσκους. Το κυριότερο ζήτημα αφορά τις διαμαρτυρίες των Βαυαρών για τις αποφάσεις της διαιτησίας, του Πολωνού Μαρτσίνιακ, με τον απερχόμενο προπονητή της Μπάγερν Τόμας Τούχελ να βάλλει εναντίον του και τον διαιτητή να ζητάει και συγγνώμη για μία από τις αποφάσεις του.

Ο Γερμανός προπονητής ήταν έξαλλος με τον Πολωνό διαιτητή ιδίως για μια φάση στις καθυστερήσεις του προχθεσινού αγώνα, όταν η Μπάγερν ήταν έτοιμη να σκοράρει, ο βοηθός διαιτητή ύψωσε τη σημαία για οφσάιντ και ο Μαρτσίνιακ έσπευσε να σφυρίξει σταματώντας τη φάση που δεν ολοκληρώθηκε κανονικά, μολονότι ο Ματέις ντε Λιχτ έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα. Για «απολύτως καταστροφική» απόφαση έκανε λόγο ο Τούχελ, δεδομένου ότι έτσι δεν είχε δυνατότητα το VAR να εκφέρει γνώμη. Ο Μαρτσίνιακ παραδέχθηκε αργότερα το λάθος του, αλλά ο τεχνικός της Μπάγερν επέμεινε πως «αυτό δεν ωφελεί σε τίποτε».

Αλλος αστερίσκος για τη Ρεάλ από το ματς αυτό ήταν ο τραυματισμός του Ορελιέν Τσουαμενί στο αριστερό πόδι. Ο Γάλλος αμυντικός πλέον είναι αμφίβολος για τον τελικό του Λονδίνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT