Απεμπλέκεται από Τρινκέρι η Εθνική

Απεμπλέκεται από Τρινκέρι η Εθνική

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επιδίκαση του ποσού των 110.000 ευρώ στον πλέον αποτυχημένο προπονητή της Εθνικής ομάδας, Αντρέα Τρινκέρι και η διαφωνία του Ιταλού προπονητή στην πρόταση καταβολής του, δεν ανησυχεί στο ελάχιστο τη διοίκηση της ΕΟΚ για την κατάληξη των διαπραγματεύσεων και κυρίως την αναληθή κινδυνολογία περί αποκλεισμού της ελληνικής ομάδας από το Ευρωμπάσκετ του 2015. Αν δεν υπάρξει συμφωνία των δύο πλευρών, η FIBA θα έχει συμβιβαστικό ρόλο, ενώ στο καταστατικό της δεν αναφέρεται επ’ ουδενί ότι για οικονομικά θέματα, μπορεί να ζητηθεί ο αποκλεισμός αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Από τον Ιταλό προπονητή έχουν ζητηθεί αποδείξεις παροχής υπηρεσιών για την καταβολή των χρημάτων για τα οποία δεν εργάσθηκε στον δεύτερο χρόνο του συμβολαίου του, αλλά διεκδίκησε δικαστικά.

Στη Νέα Υόρκη μεταβαίνουν σήμερα ο τεχνικός της Εθνικής, Φώτης Κατσικάρης και ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Τάκης Τσαγκρώνης, ώστε να παραβρεθούν στην τιμητική εκδήλωση του ελληνικού προξενείου για τους τέσσερις Ελληνες παίκτες (Αντετοκούνμπο, Παπανικολάου, Καλάθη, Κουφό) που αγωνίζονται στο ΝΒΑ.

• Η καλύτερη άμυνα της Ευρωλίγκας, αυτή του Ολυμπιακού θα αντιμετωπίσει την καλύτερη επίθεση της διοργάνωσης που είναι αυτή της Νίζνι στον αγώνα που θα γίνει αύριο στη Ρωσία για την 7η αγωνιστική του Τοπ 16 της Ευρωλίγκας. Η αποστολή των «ερυθρολεύκων» αναχωρεί σήμερα για τη Μόσχα (συμπεριλήφθηκε ο Πέτγουεϊ), ενώ στην τεχνική ανάλυση των συνεργατών του Γιάννη Σφαιρόπουλου, επισημάνθηκε η αντιμετώπιση της τριάδας Παραχούσκι – Τόμπκινς – Ρότσεστι (ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης) που έχουν μέσο όρο 63,3 πόντους στους 93,3 της Νίζνι, στα τρία τελευταία παιχνίδια της. Στον αντίποδα, ο Ολυμπιακός έχει την καλύτερη άμυνα, δεχόμενος 68,5 πόντους κατά μέσο όρο και στοχεύει να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα από τον αμυντικό σχεδιασμό του.

• Αρνητική απάντηση στον Ερυθρό Αστέρα για παροχή εισιτηρίων σε Σέρβους φιλάθλους, έδωσε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ενόψει του μεθαυριανού αγώνα στο ΟΑΚΑ για την 7η αγωνιστική στους «16» της Ευρωλίγκας. Η αδελφοποίηση των οπαδών του Ερυθρού Αστέρα και του Ολυμπιακού, καθώς και η δολοφονία του Ιβκοβιτς από φανατικούς οπαδούς της Γκαλατασάραι, πριν από δύο μήνες στην Κωνσταντινούπολη, ανάγκασαν τους «πράσινους» να διαφυλάξουν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

• Ο ΠΑΟΚ θα ολοκληρώσει σήμερα (21.30) την παρουσία του στη φάση των «32» του Γιούροκαπ, με τον αγώνα που θα δώσει στην Ιταλία με την Καντού. Ο «Δικέφαλος» έχει αποκλεισθεί από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT