Προχωράει ο ΟΠΑΠ στη δημιουργία καταστημάτων VLTs

Προχωράει ο ΟΠΑΠ στη δημιουργία καταστημάτων VLTs

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απρόσκοπτα προχωράει ο ΟΠΑΠ στη δημιουργία του δικτύου καταστημάτων Play που θα φιλοξενήσει τα παιγνιομηχανήματα, γνωστά ως VideoLottery Terminals ή VLTs. Σύμφωνα με στελέχη του Οργανισμού, μέχρι σήμερα, πάνω από 4.000 ακίνητα προσφέρθηκαν για να στεγάσουν τα νέα καταστήματα Play. Παράλληλα, εκατοντάδες είναι οι ενδιαφερόμενοι που έχουν υποβάλει αίτηση για την ανάληψη της διαχείρισης ενός καταστήματος –gaming hall τα ονομάζει ο ΟΠΑΠ– μέσω δικαιοχρησίας. Πάντως, στελέχη του Οργανισμού αναφέρουν ότι, όπως συνέβη και στην αρχική πρόσκληση ενδιαφέροντος, αναμένεται να δοθεί παράταση 10 έως 15 ημέρες και στη δεύτερη αυτή πρόσκληση. Τη συγκεκκριμένη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ο ΟΠΑΠ απήυθυνε σε ιδιώτες λίγο πριν από τις εκλογές (22/1/2015) και λήγει αύριο Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου. Μεταξύ των ενδιαφερομένων υπάρχουν και αρκετοί πράκτορες, οι οποίοι δεν συμμετείχαν στην πρώτη πρόσκληση που είχε δημοσιοποιηθεί πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων. Η πρώτη πρόσκληση αφορούσε αποκλειστικά πράκτορες του ΟΠΑΠ παρέχοντάς τους το δικαίωμα πρώτης άρνησης. Λίγο πριν από την Πρωτοχρονιά, περισσότεροι από 500 πράκτορες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Οργανισμού.

Αρκετοί όμως πράκτορες προτίμησαν να μη συμμετάσχουν στην πρώτη πρόσκληση, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των συνδικαλιστών τους για ναρκοθέτηση της διαδικασίας. Οι συνδικαλιστές απαιτούσαν από τον ΟΠΑΠ ένα εντελώς διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης των VLTs στην Ελλάδα, εντελώς ασύμβατο με εκείνο που αποφάσισε η διοίκηση του Οργανισμού. Ο ΟΠΑΠ ήθελε τα VLTs εκτός των παραδοσιακών πρακτορείων του, ενώ οι πράκτορες το ακριβώς αντίθετο. Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΠΑΠ σκοπεύει να λειτουργήσει περίπου 660 καταστήματα Play, τα οποία, φιλοξενώντας από περίπου 25 μηχανές το καθένα, θα στεγάσουν συνολικά 16.500 VLTs. Ο Οργανισμός διαθέτει άδειες για 35.000 μηχανές, αλλά την αξιοποίηση των 18.500 VLTs θα αναλάβει μια σειρά υπο-παραχωρησιούχων οι οποίοι θα επιλεγούν στη συνέχεια. O ΟΠΑΠ απέκτησε τις συγκεκριμένες άδειες από το ελληνικό Δημόσιο καταβάλλοντας 560 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2011.

Η δημιουργία των καταστημάτων Play αναμφίβολα θα τονώσει την αγορά ακινήτων. Παράλληλα θα συμβάλει στη μείωση της ανεργίας, αφού εκτιμάται ότι θα απασχολήσουν έμμεσα και άμεσα πάνω από 10.000 εργαζομένους. Η πιο σημαντική συμβολή του, ωστόσο, είναι ο περιορισμός του παράνομου τζόγου, που σήμερα, σύμφωνα με την Επιτροπή Ελέγχου των Παιγνίων (EEEΠ), ξεπερνάει ετησίως τα 5,5 δισ. ευρώ και συνιστά πηγή διαφθοράς και «μαύρου» χρήματος. Η ίδια η ΕΕΕΠ εκτιμά ότι στην επικράτεια βρίσκονται σε λειτουργία πάνω από 100.000 παράνομα VLTs.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT