Διάψευση ΕΚΤ για περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων

Διάψευση ΕΚΤ για περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πληροφορία ότι μέλη του ΔΣ θα επιθυμούσαν την επιβολή περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων στις ελληνικές τράπεζες διαψεύδει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Οπως μεταδίδει χαρακτηριστικά το Reuters, η ΕΚΤ δηλώνει ότι δεν υπήρξε καμία συζήτηση στο διοικητικό της συμβούλιο για επιβολή κεφαλαιακών περιορισμών στην Ελλάδα, κάτι που ανέφερε νωρίτερα σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα FAZ.

Στο δημοσίευμα τονίζεται σύμφωνα με εκτιμήσεις μελών της ΕΚΤ ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη είναι πιθανή, καθώς η χώρα δίνει την εικόνα ότι προσπαθεί να αποχωρήσει από την ευρωζώνη και να μεταθέσει τις ευθύνες γι’ αυτό στους εταίρους.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ακόμα ότι η ανανέωση του ELA και η αύξηση του ορίου κατά 3,3 δις. ευρώ έγινε με απροθυμία και είναι χαρακτηριστικό ότι η Ελλάδα αιτήθηκε αύξηση του ορίου κατά 10 δις. ευρώ. Μέλη της ΕΚΤ φαίνεται να διατύπωσαν τον προβληματισμό τους γιατί η Ελλάδα δεν έχει θέσει περιορισμούς στην κίνηση των κεφαλαίων δεδομένων των μεγάλων εκροών καταθέσεων που το τελευταίο διάστημα έχουν ξεπεράσει τα 20 δις. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή