Απίστευτες σκηνές στη Σούπερ Λίγκα

Απίστευτες σκηνές στη Σούπερ Λίγκα

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «πράσινο φως» για την επ’ αόριστον αναστολή των πρωταθλημάτων ζήτησε από τον πρωθυπουργό ο υφυπουργός Αθλητισμού, Στ. Κοντονής, ως μέτρο αντίδρασης της πολιτείας στα συνεχόμενα κρούσματα βίας των τελευταίων εβδομάδων. Στη νέα συνάντηση που θα έχουν σήμερα θα ληφθεί η οριστικά απόφαση.

Στη συνέχεια ο κ. Κοντονής θα συναντηθεί με εκπροσώπους της ΕΠΟ, της Σούπερ Λίγκας και της Φούτμπολ Λίγκας για να ακούσει τις θέσεις τους και να ανακοινώσει τις αποφάσεις του.

«Ολοι συμφωνούν ότι οι υφιστάμενες διοργανώτριες αρχές είτε δεν θέλουν είτε δεν μπορούν να οργανώσουν και να διεξαγάγουν πρωταθλήματα χωρίς σκιές και χωρίς βιαιότητες» υποστήριξε σε χθεσινή δήλωσή του. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη φετινή σεζόν έχει ήδη διακοπεί δύο φορές το πρωτάθλημα.

Κι ενώ το ποδόσφαιρο βουλιάζει από τα συνεχή κρούσματα διαφθοράς και βίας, στο χθεσινό Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας εκτυλίχθηκαν πρωτοφανείς και εκτός ελέγχου καταστάσεις, με αποτέλεσμα τη διακοπή του έπειτα από χτύπημα στο πρόσωπο που δέχθηκε ο αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού, Β. Κωνσταντίνου, από άνδρα που φέρεται να ανήκει στην προσωπική φρουρά του προέδρου του Ολυμπιακού.

Το Δ.Σ. πραγματοποιήθηκε δύο ημέρες μετά το επεισοδιακό ντέρμπι Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού παρουσία των προέδρων των δύο ομάδων. Τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν και σε αυτό συνέβαλε η αντιπαράθεση που είχε ο πρόεδρος του ΟΦΗ, Ν. Μαχλάς με τον Ι. Αλαφούζο σχετικά με τις οφειλές του ΟΦΗ σε ποδοσφαιριστές.

Τότε πήρε τον λόγο ο Β. Μαρινάκης, οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είπε ότι θα έπρεπε να ζητηθεί συγγνώμη από την πλευρά του Παναθηναϊκού για τα γεγονότα της Λεωφόρου, υποστήριξε ότι υπήρχε οργανωμένο σχέδιο εναντίον του και διαμαρτυρήθηκε για πανό που σηκώθηκε εναντίον του στη «Θύρα 13».

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού απάντησε θυμίζοντας τα γεγονότα της Ριζούπολης αλλά και τις συμπεριφορές τόσο του κ. Μαρινάκη όσο και του προπονητή του Ολυμπιακού που δυναμίτισαν το κλίμα στη Λεωφόρο.

Στη συνέχεια διατυπώθηκαν ανείπωτες εκφράσεις, ενώ σύμφωνα με τις καταγγελίες του κ. Αλαφούζου ο Μαρινάκης πέταξε προς το μέρος του ένα ποτήρι. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού κινήθηκε εναντίον του πρόεδρου του Παναθηναϊκού, όμως τον σταμάτησαν οι «ψυχραιμότεροι». Ο Β. Κωνσταντίνου επιχείρησε να υπερασπιστεί τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού και τότε εισέβαλε στην αίθουσα του Δ.Σ., όπως κατήγγειλαν οι «πράσινοι» χωρίς να διαψευστούν από κανέναν, άτομο της ιδιωτικής φρουράς του Β. Μαρινάκη, το οποίο χτύπησε στο πρόσωπο τον αντιπρόεδρο του Παναθηναϊκού.

Ακολούθησε πανδαιμόνιο και άμεση αποχώρηση των ανθρώπων του Ολυμπιακού από τα γραφεία της οδού Αστροναυτών, στο άκουσμα του ενδεχομένου υποβολής μηνύσεων με την ταυτόχρονη ενεργοποίηση της αυτόφωρης διαδικασίας.

Ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας διέκοψε το Δ.Σ., ενώ εκπρόσωποι και των άλλων ομάδων είχαν αρχίσει να αποχωρούν υπό το βάρος του κλίματος που είχε δημιουργηθεί.

Ο Β. Κωνσταντίνου μετέβη σε ιδιωτικό νοσοκομείο προκειμένου να του παρασχεθούν πρώτες βοήθειες και να πάρει ιατρική γνωμάτευση. Ο κ. Αλαφούζος έπειτα από σύσκεψη με το νομικό επιτελείο του μετέβη στη ΓΑΔΑ προκειμένου να καταθέσει μηνύσεις εναντίον του Β. Μαρινάκη, του «υπεύθυνου επικοινωνίας» του Ολυμπιακού, Κ. Καραπαπά και του ατόμου που χτύπησε τον Κωνσταντίνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT