Πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

Πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

• Εναρξη του Φεστιβάλ Ιαπωνικών Ταινιών Anime στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Οι προβολές θα διαρκέσουν έως και την Κυριακή (1/3). Ιερά Οδός 48 & Μ. Αλεξάνδρου 134-136, Κεραμεικός.

• Παρατείνονται οι παραστάσεις του έργου «Ο Μέγας Ανατολικός. Ερωτογραφία εν πλω» στο θέατρο «Θησείον». Η σύνθεση των κειμένων, η σκηνοθεσία, η σκηνογραφία και τα κοστούμια είναι του Μπάμπη Γαλιατσάτου και της Κατερίνας Μαούτσου. Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 9 μ.μ. Τουρναβίτου 7, Ψυρρή.

• Καλλιτεχνικό εργαστήρι από τη Medea Electronique με τίτλο «Soundscapes Soundart» και θέμα τις βασικές αρχές ηχογράφησης στο Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Είσοδος ελεύθερη. Ωρα έναρξης 5 μ.μ. Πληροφορίες στο τηλ. 210-87.78.396.

• Στο Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς παρουσιάζεται η εγκατάσταση «Λοξή Τάξη» του Ζάφου Ξαγοράρη στο πλαίσιο του προγράμματος «Καλλιτέχνες σε Διάλογο με το Μουσείο Μπενάκη. Εως τις 17 Μαΐου. Πειραιώς 138.

• Προβολή της ταινίας-ντοκιμαντέρ «Το Ταξίδι: Το ελληνικό όνειρο στην Αμερική» διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων της Γενναδείου Βιβλιοθήκης στο Αμφιθέατρο Cotsen. Ακολουθεί συζήτηση με τη σκηνοθέτιδα Μαρία Ηλιού. Είσοδος ελεύθερη. Ωρα έναρξης 7.30 μ.μ. Αναπήρων Πολέμου 9.

• Μέχρι και την ερχόμενη Πέμπτη θα παρουσιάζεται στο θέατρο Βικτώρια η όπερα «Διδώ και Αινείας» του Πέρσελ σε σκηνοθεσία του Παναγιώτη Αδάμ και μουσική διεύθυνση του Θοδωρή Ιωσηφίδη. Μαγνησίας 5 & 3ης Σεπτεμβρίου 119, τηλ. 210-82.33.125.

• Συζήτηση στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο με τον δημιουργό της τρισδιάστατα εκτυπωμένης καρδιάς Richard Arm. Ωρα έναρξης 1 το μεσημέρι. Πληροφορίες στο τηλ. 210-94.93.188.

• «Από τη Λατινική Αμερική στο Παρίσι». Συναυλία δίνει αύριο το βράδυ στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Σολίστ ο γνωστός Ελληνας σαξοφωνίστας Θεόδωρος Κερκέζος. Διευθύνει ο Τιμπέριου Σοάρε. 8.30 μ.μ. Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή