Κρίσιμη η επανεμφάνιση συμφοιτητή του Β. Γιακουμάκη

Κρίσιμη η επανεμφάνιση συμφοιτητή του Β. Γιακουμάκη

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είκοσι ημέρες έχουν περάσει από την ημέρα που εξαφανίστηκε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης από τα Ιωάννινα και τα σενάρια για το τι έχει συμβεί ολοένα και πληθαίνουν. Χθες ολοκληρώθηκε η έρευνα της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, κλιμάκιο της οποίας μετέβη στα Ιωάννινα προκειμένου να εξετάσει τις συνθήκες εξαφάνισης του 22χρονου σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής. Οι Αρχές, διαθέτοντας οπτικό υλικό από σχεδόν 30 κάμερες ασφαλείας, έχουν διευρύνει το πεδίο της έρευνας, ενώ εξετάζουν σοβαρά ακόμη και το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας. Το ενδιαφέρον των Αρχών έχει κεντρίσει και ομάδα αλλοδαπών, ορισμένοι εκ των οποίων φέρεται να γνώριζαν τον 22χρονο, καθώς κυκλοφορούσαν συχνά στην περιοχή γύρω από τη Γαλακτοκομική Σχολή.

Απειλές από αγνώστους, τις οποίες κατήγγειλε στον εισαγγελέα, υποστήριξε ότι δέχεται ο διευθυντής της σχολής Κώστας Μάντζαρης. «Πολλά έχουν ειπωθεί και γραφεί και πολλά γεγονότα έχουν διαστρεβλωθεί. Μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα, καλό θα ήταν όλοι να δείξουμε περισσότερη ψυχραιμία», ανέφερε ο κ. Μάντζαρης και επανέλαβε ότι στη διεύθυνση της σχολής δεν υπήρξε καμία καταγγελία ή αναφορά για εκφοβισμό και βία σε βάρος του σπουδαστή. Σημειώνεται ότι το μεσημέρι της Τρίτης ξεκίνησε έρευνα από τριμελή επιτροπή του Ελληνικού Οργανισμού Γεωργίας, προκειμένου να διερευνήσει εάν έχουν βάση οι φήμες περί ενδοσχολικής βίας. Η ΕΔΕ στη Γαλακτοκομική Σχολή διενεργείται με τη συμμετοχή και νομικού εκπροσώπου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. «Για όσα γνωρίζαμε είχαν ενημερωθεί οι γονείς του Βαγγέλη», πρόσθεσε ο κ. Μάντζαρης, σημειώνοντας ότι η εξαφάνιση του σπουδαστή έχει επηρεάσει όλους και πως εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι να βρεθεί ο 22χρονος.

Το θρίλερ της εξαφάνισης ξεκίνησε το μεσημέρι της Παρασκευής 6 Φεβρουαρίου, όταν ο 22χρονος, έχοντας αφήσει στο δωμάτιό του το κινητό του τηλέφωνο, το πορτοφόλι και τις κάρτες του, έφυγε από τη σχολή με κατεύθυνση το κέντρο της πόλης. Παρά τις όποιες, ασαφείς σύμφωνα με τις Αρχές, μαρτυρίες που θέλουν τον σπουδαστή να επέστρεψε στο δωμάτιό του, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι εκείνος δεν γύρισε ποτέ και ότι τα ίχνη του χάθηκαν από τη στιγμή που έφτασε στο κέντρο της πόλης.

Μαρτυρίες θέλουν τον νεαρό να ήταν ιδιαίτερα προβληματισμένος την ημέρα της εξαφάνισής του, ενώ την παραμονή είχε τηλεφωνική συνομιλία με συγγενικό του πρόσωπο το οποίο έχει θορυβήσει τις Αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 22χρονος φέρεται να συζήτησε και για τις κακές επιδόσεις του στη σχολή. Οι Αρχές λαμβάνουν υπ’ όψιν τις μαρτυρίες που θέλουν τον σπουδαστή επηρεασμένο από τη χαμηλή βαθμολογία του, αλλά και την περιπαικτική συμπεριφορά που εισέπραττε από συντοπίτες συμφοιτητές του.

Κατά πληροφορίες, οι Αρχές χαρακτηρίζουν ασαφείς τις μαρτυρίες για «καψόνια» που δεχόταν ο 22χρονος και θεωρούν κρισιμότερη την επανεμφάνιση ενός παλιού συμφοιτητή του.

Από προχθές οι έρευνες προσανατολίστηκαν στην Αττική, καθώς τρεις μάρτυρες κατέθεσαν στην Αστυνομία ότι είδαν έναν νεαρό που έμοιαζε πολύ στον Γιακουμάκη να κινείται την Τρίτη στον Πειραιά, στην Ομόνοια και στο Μοναστηράκι με τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο. Συγγενείς του αγνοούμενου φοιτητή μετέβησαν επιτόπου στους σταθμούς και εξετάζουν το οπτικό υλικό που έχει καταγράψει το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης.

Αλεξανδρα Κασσιμη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή