Εξηγήσεις Κοντονή, νέο Δ.Σ. η Λίγκα

Εξηγήσεις Κοντονή, νέο Δ.Σ. η Λίγκα

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αντεπίθεση πέρασε χθες ο υφυπουργός Αθλητισμού, Στ. Κοντονής, με αφορμή την κριτική που δέχθηκε για την απόφαση αναβολής μιας αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας.

Με δήλωση που έκανε υπεραμύνθηκε της απόφασης, υποστηρίζοντας τα εξής: «Εχουμε επίγνωση ότι η απόφαση της αναβολής δεν αποτελεί το μέσο για την πάταξη της βίας στους αγωνιστικούς χώρους και αν ως τέτοιο ορισμένοι προσπαθούν να το παρουσιάσουν, λανθασμένα ερμηνεύουν την απόφαση που ελήφθη. Ο νόμος πλην της παραπάνω ενέργειας δεν αφήνει κανένα άλλο περιθώριο στην εκτελεστική εξουσία να δράσει. Γι’ αυτό τονίσαμε ότι θα υπάρξει άμεσα νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα παρέχεται η δυνατότητα στην πολιτική ηγεσία να παρεμβαίνει αυτοδυνάμως, όπως στις προγραμματικές δηλώσεις έχουμε αναφέρει. Ας μην προτρέχουν λοιπόν ορισμένοι και ας μη φαντάζονται άλλοι, ότι η παρέμβαση της κυβέρνησης εξαντλήθηκε».

Μιλώντας στον Sport-fm έθεσε θέμα αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από τις διεθνείς διοργανώσεις: «Εμείς τάξη στο πρωτάθλημα και τον αθλητισμό θα βάλουμε, κι ας μην παίζουν οι ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη. Από εδώ και πέρα θα μιλήσουμε για την πάταξη της βίας. Κάποιοι δεν το κατάλαβαν, αλλά θα το καταλάβουν. Δεν θα σταματήσουμε με τίποτα. Θα φύγουν οι σκιές από το πρωτάθλημα και θα γίνουν τα πρωταθλήματα αξιόπιστα. Θα τους δω κι εγώ τους κ. Μπλάτερ και Πλατινί. Θα τα πούμε αυτά στη FIFA και στην UEFA και θα ζητήσουμε τη βοήθειά τους».

H Σούπερ Λίγκα όρισε Δ.Σ. την ερχόμενη Δευτέρα για λήψη αποφάσεων σε ζητήματα που θέτει ο κ. Κοντονής, ζητώντας να γίνουν βήματα προς την υλοποίησή τους. Αυτά είναι η λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης και η μετατροπή των συνδέσμων φιλάθλων σε λέσχες. Χωρίς ηλεκτρονικό εισιτήριο και κάμερες είναι τα γήπεδα που αγωνίζονται ο ΟΦΗ, ο Πανθρακικός και η Καλλονή. Χωρίς ηλεκτρονικό εισιτήριο είναι τα γήπεδα που αγωνίζονται η Ξάνθη, η Βέροια, ο Πλατανιάς και ο Παναιτωλικός. Χωρίς κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης είναι το γήπεδο του Αστέρα Τρίπολης.

Χθες η ΕΠΟ έδωσε στη δημοσιότητα προτάσεις για την αντιμετώπιση της βίας. Μεταξύ άλλων προτείνει έφιππη αστυνομία και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά στα γήπεδα, μισθοδοσία αστυνομικών από τις ΠΑΕ που θα ζητούν συγκεκριμένο αριθμό, διακοπή αγώνων, υποβιβασμός ομάδων, σύνδεση της αδειοδότησης με τη βία, επαναφορά «ιδιώνυμου αδικήματος» και ενίσχυση του ρόλου των σεκιούριτι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή