Ο Αλ. Τσίπρας στο Εθνικό

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οταν μπήκε στην αίθουσα της Κεντρικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου ο Αλέξης Τσίπρας, το περασμένο Σάββατο, η ώρα ήταν 20.44 ακριβώς. Πήρε βιαστικά τη θέση του στην πρώτη σειρά, μαζί με τη σύζυγό του και τον ηθοποιό και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Ρήγα Αξελό. Στη δεύτερη σειρά κάθισαν τρεις άνδρες της προσωπικής ασφάλειάς του. Το κοινό -η αίθουσα ήταν γεμάτη- αιφνιδιάστηκε, φάνηκε από το θερμό αλλά ασυντόνιστο χειροκρότημα. Μόλις η μικρή αναταραχή κόπασε, έσβησαν τα φώτα και στη σκηνή εμφανίστηκε ο απολαυστικός «συνηθισμένος άνθρωπος» και υπηρέτης του Τόμας Μορ, Δημήτρης Πιατάς.

Ο δημοφιλής «Ανθρωπος για όλες τις εποχές» του Ρόμπερτ Μπολτ (1960) ανέβηκε στο Εθνικό Θέατρο τον Νοέμβριο του 2014 και την περασμένη Κυριακή ολοκλήρωσε τις παραστάσεις του. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος, που αποθεώνεται στο τέλος· δίπλα του, Καρδινάλιος Γούλσι, ο Γιώργος Μοσχίδης, μοιράζεται το χειροκρότημα αποδοχής, σεβασμού και αναγνώρισης. Ομως το Σάββατο κύλησε μια δεύτερη παράσταση μέσα στην παράσταση. Το έργο, παρότι διαδραματίζεται στην Αγγλία του 16ου αιώνα, είναι ένα διαχρονικό σχόλιο για τον νόμο, την πολιτική, την εξουσία. Συχνά το κοινό χειροκροτούσε με νόημα (όπως στην αναφορά στους «θεσμούς»), ενώ δεν ήταν λίγοι όσοι παρακολουθούσαν λοξοκοιτώντας τις αντιδράσεις του πρωθυπουργού.

Στο τέλος, ο σκηνοθέτης Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος ανέβηκε στη σκηνή για να χαιρετήσει τον «θεατρόφιλο Αλέξη Τσίπρα», να μιλήσει με συγκίνηση για τους συνεργάτες του και να ευχηθεί «χρόνια πολλά» στον Γ. Μιχαλακόπουλο για τα γενέθλιά του! Με αυτήν την αφορμή ακολούθησε μικρή γιορτή στα παρασκήνια, παρουσία του πρωθυπουργού (τον οποίο συνόδευσε ο διευθυντής του θεάτρου Σωτήρης Χατζάκης), που συζήτησε εκτενώς για το έργο, πόσο σύγχρονο είναι και «για όλες τις εποχές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή