Εκτακτη συνάντηση με φόντο τη σέντρα

Εκτακτη συνάντηση με φόντο τη σέντρα

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μια ασυνήθιστη και υψηλού συμβολισμού κίνηση, ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής κάλεσε ενώπιόν του τους προέδρους του Παναθηναϊκού, Γιάννη Αλαφούζο, και του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η συνάντηση έγινε την παραμονή της προγραμματισμένης για σήμερα συνάντησης με τη Σούπερ Λίγκα, στην οποία θα συζητηθούν τα μέτρα που θα ληφθούν για την αντιμετώπιση της βίας και να αποφασιστεί η επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Η κίνηση του υφυπουργού είχε ως βασική στόχευση την εκτόνωση του κλίματος στις σχέσεις των δύο πλευρών, οι οποίες επιδεινώθηκαν έπειτα από τα γεγονότα του ντέρμπι της Λεωφόρου και του επεισοδιακού Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας δύο ημέρες μετά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο θέμα της αντιμετώπισης της βίας επήλθε συμφωνία αφού αμφότεροι οι πρόεδροι, όπως ήταν φυσικό και αναμενόμενο, αποδέχθηκαν ότι στην πραγματικότητα είναι όλοι θύματά της και κατά συνέπεια και με αφορμή τον διάλογο που έχει ανοίξει εδώ και περίπου δέκα ημέρες είναι προς όφελος όλων των ομάδων να συμβάλουν στην εύρεση λύσεων και στην ελαχιστοποίηση των κινδύνων.

Οσον αφορά τα μέτρα, συζητήθηκε η οριστική διακοπή των αγώνων λόγω ρίψεων φωτοβολίδων ευθείας βολής, κάτι που όμως προβλέπεται ήδη στο άρθρο 15 παρ. 3 εδ. δ του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ.

Επίσης ο κ. Κοντονής επανέλαβε τα αιτήματά του περί εναρμόνισης με τη νομοθεσία στα θέματα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, των καμερών και της μετατροπής των συνδέσμων φιλάθλων σε λέσχες, ζητώντας στη σημερινή συνάντηση με τη Σούπερ Λίγκα συγκεκριμένες δεσμεύσεις.

Η Σούπερ Λίγκα, από την πλευρά της, έδωσε προχθές στη δημοσιότητα τις προτάσεις της οι οποίες επί της αρχής συμφωνούν με όσα θέτει η πλευρά της πολιτείας.

Οι κ. Αλαφούζος και Μαρινάκης δεν έκαναν κατά την αποχώρησή τους δηλώσεις. Ο υφυπουργός Αθλητισμού έδωσε το στίγμα της επιτυχημένης συνάντησης με την ακόλουθη ανακοίνωση: «Αναλυτικά συζητήθηκαν τα προβλήματα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Η βούληση όλων είναι ότι θα πρέπει να καταβληθεί μια εργώδης προσπάθεια για να εμπεδωθεί κλίμα ασφάλειας και νομιμότητας στους αγωνιστικούς χώρους. Προς τούτο συμφώνησαν σε ένα πλέγμα μέτρων, το οποίο πρότεινε ο υφυπουργός. Τα μέτρα αυτά θα θέσει ο κ. Κοντονής ενώπιον των διοργανωτριών αρχών στην αυριανή τους συνάντηση».

Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στη σημερινή συνάντηση με τη Σούπερ Λίγκα, στην οποία θα ξεκαθαρίσει το θέμα της επανέναρξης του πρωταθλήματος. Πάντως, αν και όλα συνηγορούν στο ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού θα ανάψει το «πράσινο φως» στη χθεσινή συνάντηση δεν το ξεκαθάρισε, ενώ σίγουρα θα επιδιώξει να λάβει «ισχυρές δεσμεύσεις», ώστε να ανατρέψει την αντίληψη πως η διακοπή ήταν από μόνη μια μη αποδοτική κίνηση.

Από την πλευρά της Σούπερ Λίγκας, στο πλαίσιο των αποφάσεων που λήφθηκαν στο Δ.Σ. της περασμένης Δευτέρας θα ζητήσει την επανέναρξη και θα εμφανιστεί πρόθυμη και συναινετική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή