Δεκτή η παραίτηση Αρθούρου Ζερβού από τη ΔΕΗ

Δεκτή η παραίτηση Αρθούρου Ζερβού από τη ΔΕΗ

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παραίτησή του και επισήμως στον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτη Λαφαζάνη, υπέβαλε χθες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός, η οποία έγινε και αποδεκτή, θα παραμείνει ωστόσο στα καθήκοντά του προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία αντικατάστασής του, όπως του ζητήθηκε από τον υπουργό. Η παραμονή του ήταν επιβεβλημένη καθώς η διαδικασία αντικατάστασης απαιτεί τουλάχιστον 25 ημέρες, καθώς ο κανονισμός προβλέπει έγκριση της νέας διοίκησης από τη Βουλή και από τη γενική συνέλευση της επιχείρησης – χρόνος που θα δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της. Αύριο, εξάλλου, το πρωί ο κ. Ζερβός θα έχει συνάντηση με τον κ. Λαφαζάνη για να συζητήσουν διαδικαστικά ζητήματα της επιχείρησης.

Στην επιστολή παραίτησης ο κ. Ζερβός επικαλείται το συμφέρον της εταιρείας και λόγους προσωπικής ευθιξίας, λόγω της αρνητικής δημοσιότητας των τελευταίων ημερών, ενώ αφήνει αιχμές περί σκοπιμοτήτων. «Η ΔΕΗ και εγώ προσωπικά υπήρξαμε αναπόφευκτα πολλές φορές αντικείμενο κριτικής και αρνητικής δημοσιότητας τα τελευταία χρόνια. Καταβάλαμε συλλογικά κάθε προσπάθεια να θεραπεύσουμε τα όποια προβλήματα για τα οποία ασκείτο καλόπιστη κριτική και να αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία την αρνητική δημοσιότητα που εκπορευόταν από άλλες σκοπιμότητες», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Με δηλώσεις του ο κ. Ζερβός χαρακτηρίζει «ανακριβείς» τις αναφορές των ΜΜΕ περί ποινικής δίωξης λόγω μισθολογικών αυξήσεων στη ΔΕΗ. «Ουδέποτε κατά τη διάρκεια της θητείας μου χορηγήθηκε αύξηση σε στελέχη της επιχείρησης. Αντιθέτως, η ΔΕΗ ήταν η επιχείρηση που πρώτη συμμορφωνόταν πάντα, άμεσα και πλήρως σε όλους τους νόμους που αφορούσαν τις μισθολογικές περικοπές σε όλο ανεξαίρετα το προσωπικό», τόνισε ο κ. Ζερβός, σημειώνοντας ότι σε εφαρμογή της νομοθεσίας το κόστος προσωπικού μειώθηκε κατά 700 εκατ. ευρώ, περίπου, ετησίως (40%). Ο κ. Ζερβός αναφέρει ως λόγο της παραπομπής του τον τρόπο με τον οποίο η ΔΕΗ ερμήνευσε και εφάρμοσε το οικογενειακό επίδομα που προέβλεπε η νομοθεσία και εξηγεί ότι αυτό έγινε έπειτα από γνωμάτευση δύο έγκριτων καθηγητών Εργατικού Δικαίου. Αναφέρει επίσης ότι η ερμηνεία αυτή ήταν σε γνώση της πολιτικής ηγεσίας, των μετόχων και ιδίως του υπουργείου Οικονομικών καθώς οι αμοιβές των ανώτατων στελεχών εγκρίθηκαν από το ελληνικό Δημόσιο σε δύο γενικές συνελεύσεις της ΔΕΗ, το 2010 και το 2011.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή