Αξιόλογα πλασαρίσματα και προκρίσεις σε τελικούς

Αξιόλογα πλασαρίσματα και προκρίσεις σε τελικούς

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία τέταρτη, μία έκτη θέση και τρεις προκρίσεις σε τελικούς είναι ο απολογισμός της σημερινής ημέρας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κλειστού στίβου που συνεχίζεται στην Πράγα. Ο Λούης Τσάτουμας με 7,98 πλασαρίστηκε στην τέταρτη θέση του μήκους, ο Κώστας Δουβαλίδης ήρθε 6ος (7.64) ενώ ο Κώστας Φιλιππίδης, η Νικόλ Κυριακοπούλου και η Κατερίνα Στεφανίδη προκρίθηκαν στους τελικούς του επί κοντώ.

Ο Λούης Τσάτουμας μέχρι την τελευταία του προσπάθεια διεκδίκησε το χάλκινο μετάλλιο. Τελικά, δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από το 7,98 που είχε πετύχει στην τέταρτη. Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ ξεκίνησε τον αγώνα του στα 7,72 μ., συνέχισε στα 7,90 μ. (σε ένα άλμα που πάτησε σχεδόν 30 εκατοστά πίσω από την πλαστελίνη) και στο τρίτο του άλμα έφτασε στα 7,95 μέτρα. Στη συνέχεια, έκανε ένα άκυρο άλμα κι έπειτα το 7,98 μ. ενώ το έκτο και τελευταίο του άλμα μετρήθηκε 7,71 μέτρα. Πρώτευσε ο Σουηδός, Τορνέους με 8,30 και ακολούθησαν οι Γιούσκα (Τσεχία) 8,10 μ. και Οτερλινγκ (Σουηδία) 8,06 μ.

Θετική θεωρείται και η εμφάνιση του Κώστα Δουβαλίδη. Ο πρωταθλητής των 60 μ. εμπ. προκρίθηκε στον τελικό του αγωνίσματός του με 7,62 (φετινό ρεκόρ) και στον τελικό ήρθε 6ος με 7,64. Στις τρεις πρώτες θέσεις του βάθρου ανέβηκαν τρεις Γάλλοι. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Μαρτινότ – Λαγκάρτ (7,49), το ασημένιο ο Μπασκού (7,50) και το χάλκινο ο Μπελοσιάν (7,52).

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε την προσπάθειά του και ο Κώστας Φιλιππίδης. Πέρασε με την πρώτη τα 5,70 στο επί κοντώ και αύριο θα πάρει μέρος στον τρίτο τελικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της καριέρας του. Ο «σταρ» του αγωνίσματος Ρενό Λαβιλενί ξεκίνησε από τα 5,70 αλλά τα πέρασε με την τρίτη προσπάθεια.

Με την πρώτη προσπάθεια πέρασαν πάνω από τα 4,60 του επί κοντώ γυναικών η Κατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου. Βρίσκονται σε άριστη αγωνιστική κατάσταση και την Κυριακή θα διεκδικήσουν τα δύο από τα τρία μετάλλια του αγωνίσματος.

Αντίθετα, η Ελένη Φιλάνδρα (800μ) και η Ελισάβετ Πεσιρίδου (60 μ. εμπ) αποκλείστηκαν στους προκριματικούς των αγωνισμάτων τους.

Αύριο, τις ελληνικές συμμετοχές θα ανοίξει η Γωγώ Κοκλώνη. Η πρωταθλήτρια των 60 μ. θα πάρει μέρος στην πρώτη προκριματική σειρά του αγωνίσματος (φετινός χρόνος 7.31). Στο άλμα εις ύψος θα αγωνιστούν 27 αθλητές. Ανάμεσα τους οι Κώστας Μπανιώτης και Αντώνης Μάστορας, που θα διεκδικήσουν τα «εισιτήρια» για τον τελικό της Κυριακής. Στις συμμετοχές υπάρχει και ο Δημήτρης Χονδροκούκης, με τα χρώματα της Κύπρου. O Μάκης Στεργιούλης θα τρέξει στην πρώτη σειρά του προκριματικού των 60μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή