«Ζεσταίνει» τον κόσμο για τη Φενέρμπαχτσε

«Ζεσταίνει» τον κόσμο για τη Φενέρμπαχτσε

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ευκαιρία που θα έχει ο Ολυμπιακός μεθαύριο το βράδυ, στο ΣΕΦ απέναντι στη Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς (γιόρτασε χθες τα 55α γενέθλιά του) να «κλειδώσει» το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, έχει προκαλέσει μέγιστη κινητοποίηση στους «ερυθρόλευκους» φιλάθλους που αναμένεται να εξαντλήσουν τα εισιτήρια. Ο Ολυμπιακός προερχόμενος από τη νίκη του επί της Αρμάνι, στο Μιλάνο (74-83), επικράτησε και του Ρεθύμνου (80-60) στη 19η αγωνιστική της Α1 κατηγορίας, χθες το απόγευμα και παρέμεινε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, συνεχίζοντας τις ποιοτικές εμφανίσεις του σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο Παναθηναϊκός δεν επηρεάστηκε από την ήττα στο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα και επιβλήθηκε του ΠΑΟΚ (83-69), ενόψει του επόμενου κρίσιμου αγώνα του με τη Ζαλγκίρις, στο Κάουνας.

Το «φράγμα» των τετρακοσίων παρουσιών στους πάγκους της Α1 κατηγορίας από τη θέσπιση της λίγκας» (1992), «έσπασε» ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Σούλης Μαρκόπουλος, ενώ προηγούνται οι Αλεξανδρής (534), Ομπράντοβιτς (447) και Πεδουλάκης (407).

Στην Πάτρα, η ΑΕΚ πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνισή της στο φετινό πρωτάθλημα, ήταν άκρως παραγωγική στο σκορ και συνέτριψε με 89-48 τον Απόλλωνα, ενώ συνεχίζει να έχει απόσταση τριών βαθμών από τους προπορευόμενους και ισόβαθμους, Αρη και ΠΑΟΚ στην 3η και 4η θέση.}

Οι δύο τελευταίες θέσεις που οδηγούν στην Α2, δεν άλλαξαν «ενοικιαστές», καθώς ο Πανιώνιος και ο Πανελευσινιακός γνώρισαν στις έδρες τους, την ήττα από τον ΚΑΟΔ (72-79) και τα Τρίκαλα (77-81), αντίστοιχα. Αμφότεροι, οι φιλοξενούμενοι έκαναν αποφασιστικό βήμα για την παραμονή τους, ενώ αν ο Πανιώνιος ηττηθεί και στην έδρα του Κόροιβου, την επόμενη αγωνιστική, θα υποβιβαστεί μαθηματικά.

Πλώρη για τη συμμετοχή του στα πλέι οφ, έβαλε ο Κολοσσός που επικράτησε στην έδρα της Κηφισιάς (73-84) και βρίσκεται στην 8η θέση, παρά τη δικαστική απώλεια της νίκης στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα και την εκκρεμότητα της προσφυγής που έκαναν οι Ροδίτες στο ΑΣΕΑΔ. Με νέο «σόου» του Αλεξάντερ Βεζένκοφ, ο Αρης νίκησε εύκολα τον Κόροιβο (80-59).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT