Τζάμπολ «αιωνίων» σε ΣΕΦ και Κάουνας

Τζάμπολ «αιωνίων» σε ΣΕΦ και Κάουνας

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η νίκη είναι απαραίτητη και επιτακτική για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στη δέκατη αγωνιστική των «16» της Ευρωλίγκα, ανεξαρτήτως αν θα χρησιμεύσει διαφορετικά στη βαθμολογία των δύο εκπροσώπων του ελληνικού μπάσκετ. Οι μεν «ερυθρόλευκοι» που θα υποδεχτούν στο κατάμεστο ΣΕΦ, τη Φενέρμπαχτσε (21.45), στοχεύουν στη διατήρηση της πρωτοπορίας τους και την πολύ πιθανή εξασφάλιση του πλεονεκτήματος έδρας στα πλέι οφ, οι δε «πράσινοι» που θα δοκιμαστούν από τη Ζαλγκίρις, στη Λιθουανία (19.45), θέλουν να παραμείνουν σε τροχιά πρόκρισης, τουλάχιστον, μέσω της τρίτης θέσης και έχοντας μειονέκτημα έδρας.

Στο Νέο Φάληρο, ο Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία να εξασφαλίσει πλεονέκτημα έναντι των Τούρκων, σε περίπτωση ισοβαθμίας, αν επικρατήσει ξανά ή ηττηθεί με μικρότερη διαφορά των 6 πόντων, ενώ μπορεί να μη χρειαστεί τη νίκη στη Μόσχα, κόντρα στην ΤΣΣΚΑ για να τερματίσει στην πρώτη θέση. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος αποχαρακτήρισε τον σημερινό αγώνα από την ετικέτα του «τελικού», υποστηρίζοντας ότι «δεν υπάρχει "πρέπει" και οτιδήποτε και αν γίνει, θα έχουμε την ίδια αντιμετώπιση στο επόμενο παιχνίδι. Θέλω να παίξουμε με προσήλωση στην άμυνα». Στο δελτίο των απόντων, εκτός των Πέτγουεϊ, Τσαϊρέλη και Κατσίβελη, προστέθηκε χθες ο Μάντζαρης που υπέστη διάστρεμμα στην τελευταία προπόνηση.

Στο Κάουνας, ο Παναθηναϊκός προερχόμενος από δύο συνεχόμενες ήττες (Μακάμπι, εκτός – Μπαρτσελόνα, εντός), καλείται να διευρύνει και πάλι τα περιθώρια πρόκρισής του, καθώς βρίσκεται στην 4η θέση του ομίλου (5 νίκες – 4 ήττες) και καταδιώκεται από την Αλμπα (4-5). Η σημερινή αντίπαλός (3-6) του έχει ουσιαστικά αποκλεισθεί, ενώ ο συνεργάτης του Ντούσκο Ιβάνοβιτς, Σωτήρης Μανωλόπουλος ανέφερε ότι ο έλεγχος του ρυθμού είναι το «κλειδί» της νίκης, αρκεί όπως είπε «να βγουν» στο γήπεδο όλα αυτά που δουλεύουμε στην προπόνηση.

• Είκοσι χρόνια μετά τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Εφήβων, στο ΟΑΚΑ, όπου η ελληνική ομάδα κατέκτησε τον τίτλο, το Ηράκλειο (27/6 – 5/7), θα φιλοξενήσει τη σπουδαία διοργάνωση για τους μελλοντικούς «αστέρες» (κάτω των 19) του παγκοσμίου μπάσκετ. Η Εθνική ομάδα κληρώθηκε στον 4ο όμιλο μαζί με τη Σερβία, τη Δομινικανή Δημοκρατία και την Κορέα και στην τελική φάση θα διασταυρωθούν με τις ομάδες του 3ου ομίλου που είναι η Αυστραλία, η Ιταλία, ο Καναδάς και η Τυνησία (Γ1 – Δ4, Γ2 – Δ3, Γ3 – Δ2, Γ4 – Δ1).

• Νέα μεταγραφική ενίσχυση για την ΑΕΚ, με την ένταξη του Αμερικανού γκαρντ, Σκότι Ουίλμπεκιν (22χρ., 1.88) που αγωνιζόταν στην Αυστραλία, ενώ σε μεταγραφή προχώρησε και ο Πανιώνιος που συμφώνησε με τον Αμερικανό φόργουορντ, Μάρκους Γκίνγιαρντ (27χρ., 2.03).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT