Ισπανικές προκλήσεις στο μπάσκετ

Ισπανικές προκλήσεις στο μπάσκετ

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην τελική ευθεία για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας και προερχόμενοι από τις ήττες που γνώρισαν στη 10η αγωνιστική της φάσης των «16», ο κοινός στόχος του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού είναι η νίκη στους αγώνες που θα δώσουν σήμερα, εκτός και εντός έδρας αντίστοιχα και ανεξαρτήτως της δυναμικότητας των αντιπάλων τους.

Στο Ολυμπιακό Στάδιο (20.00), ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί τη Ρεάλ σε ένα ακόμα ντέρμπι παραδοσιακών δυνάμεων του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Η μεν «βασίλισσα» έχει φτάσει τις εννιά νίκες στον όμιλο και έχει προκριθεί με πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, ενώ ο «αυτοκράτορας» δεν έχει εξασφαλίσει μαθηματικά την πρόκρισή του και βρίσκεται στην τέταρτη θέση, ύστερα από τις τρεις συνεχόμενες ήττες που γνώρισε. Οι «πράσινοι» καταδιώκονται από την Αλμπα και τη Ζαλγκίρις, αλλά έχουν όλες τις προδιαγραφές πρόκρισης, καθώς διατηρούν πλεονέκτημα έναντι των Λιθουανών, σε περίπτωση ισοβαθμίας και έχουν νικήσει τη γερμανική ομάδα στο Βερολίνο, ενώ μπορούν να πετύχουν το ίδιο, στο ΟΑΚΑ (2/4) στην προτελευταία αγωνιστική. Εφόσον ο Παναθηναϊκός καταταγεί στην τρίτη ή την τέταρτη θέση, θα παίξει με μειονέκτημα έδρας και θα έχει σημασία ποια ομάδα θα είναι πρώτη ή δεύτερη στον άλλο όμιλο που μετέχει ο Ολυμπιακός. Το ενδεχόμενο του ελληνικού «εμφυλίου» παραμένει ακόμα αρκετά πιθανό. Χθες η Μπαρτσελόνα νίκησε 77-73 τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι, κάνοντας ένα «δώρο» στον Παναθηναϊκό.

Στη Βασκονία (22.00), ο Ολυμπιακός θα παίξει με τη Λαμποράλ Κούτσα, η οποία «κυνηγά» την τέταρτη θέση του ομίλου και την πρόκριση στα πλέι οφ, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να διορθώσουν την εντός έδρας ήττα από τη Φενέρ και εξασφαλίζοντας την πρόκρισή τους στα προημιτελικά, να διατηρήσουν τις πιθανότητες κατάκτησης της δεύτερης θέσης του ομίλου, μέχρι τον «τελικό» με την ΤΣΣΚΑ, στη Μόσχα, ύστερα από 15 ημέρες, ενώ θα μεσολαβήσει ο αγώνας με την Αναντόλου Εφές στο Νέο Φάληρο.

Εχοντας ηττηθεί τέσσερις φορές από την Μπαρτσελόνα και μια φορά από τη Ρεάλ, στη φετινή Ευρωλίγκα, ο Παναθηναϊκός θέλει να ευχαριστήσει τον κόσμο του που αναμένεται να κατακλύσει το ΟΑΚΑ, νικώντας τους Μαδριλένους. Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς που θα παρατάξει πλήρη τον Παναθηναϊκό, τόνισε τη σημασία των ριμπάουντ και της επιβολής του παιχνιδιού του «τριφυλλιού»: «Η Ρεάλ είναι μια ομάδα που παίζει πάρα πολύ καλά το “τρανζίσιον" και τις αντεπιθέσεις, παίζει πολύ γρήγορα γενικά και έχει πολλές επιλογές. Πρέπει να σταματήσουμε το γρήγορο παιχνίδι τους και να είμαστε πολύ δυνατοί στα ριμπάουντ. Οι παίκτες έχουν συνηθίσει πλέον να παίζουν με άγχος και πίεση». Με νέα ανακοίνωσή της, η ΚΑΕ ζητεί σύνεση και αυτοσυγκράτηση από τους φιλάθλους και να απομονώσουν τη μειοψηφία όσων προκαλούν προβλήματα, όπως συνέβη στον αγώνα με την Μπαρτσελόνα και είχε ως αποτέλεσμα την επιβολή χρηματικού προστίμου.

O Γιάννης Σφαιρόπουλος περιμένει από τους παίκτες του Ολυμπιακού να καλύψουν επαρκώς τις απουσίες των Σπανούλη και Πέτγουεϊ, όπως συνέβη στο πρόσφατο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. «Θα δώσουμε δύσκολη μάχη, γιατί η Λαμποράλ παίζει πολύ καλά στην έδρα της, είναι μια ομάδα ρυθμού και δεν πρέπει να τους αφήσουμε να τρέξουν και να κάνουν το παιχνίδι τους. Εάν τον ελέγξουμε τον ρυθμό, θα πάμε το παιχνίδι εκεί που θέλουμε εμείς. Μετά τη Φενέρ είχαμε μια καλή αντίδραση αγωνιστικά κόντρα στον ΠΑΟΚ για το ελληνικό πρωτάθλημα». Στον ίδιο όμιλο, θα παίξουν σήμερα Φενέρμπαχτσε – Αρμάνι.

• Στις 17.15 θα γίνει το τζάμπολ του τελικού Κυπέλλου (5 Απριλίου), ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Απόλλωνα Πατρών στο ΟΑΚΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή