Εμπλοκή με διακήρυξη του Ομπάμα για την 25η Μαρτίου

Εμπλοκή με διακήρυξη του Ομπάμα για την 25η Μαρτίου

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Μία εθιμοτυπική πλην όμως τιμητική διακήρυξη του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα με την οποία χαιρετίζει τους αγώνες των Ελλήνων για ανεξαρτησία και δημοκρατία κάθε χρόνο την 25η Μαρτίου «κόλλησε» σε μία από τις δηλώσεις του κ. Π. Καμμένου. Ο απερχόμενος Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Νταν Κόουτς μπλόκαρε τη διακήρυξη στη Γερουσία, ζητώντας με επιστολή του προς τον πρεσβευτή της Ελλάδας στις ΗΠΑ Χρ. Παναγόπουλο να διευκρινίσει τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης στο ευαίσθητο για τους Αμερικανούς ζήτημα του ελέγχου της παράνομης μετανάστευσης.

Ο κ. Κόουτς εξέλαβε ως απειλή τη δήλωση του κ. Καμμένου ότι αν οι Ευρωπαίοι «προσπαθήσουν να χτυπήσουν την Ελλάδα», τότε η κυβέρνηση θα στείλει τους μετανάστες που βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος, μεταξύ τους ενδεχομένως και τζιχαντιστές, «στο Βερολίνο». Διπλωματικές πηγές χαρακτήριζαν την παρέμβαση του κ. Κόουτς «άγαρμπη και υπερβολική». Εν τω μεταξύ, ο κ. Καμμένος αναχωρεί σήμερα για τη Νέα Υόρκη για να παρευρεθεί στις εκδηλώσεις της Ομογένειας για την εθνική εορτή το Σαββατοκύριακο, ενώ θα ταξιδέψει ξανά στις ΗΠΑ στις 21 Μαΐου προκειμένου να συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του Αστον Κάρτερ.

Την ίδια στιγμή, αντιδράσεις εξακολουθεί να προκαλεί ο τρόπος οργάνωσης της παρέλασης της 25ης Μαρτίου από τον κ. Καμμένο και την κ. Ρένα Δούρου, αλλά και τα συνθήματα που ακούστηκαν από τους άνδρες των ΟΥΚ. Εκ του κυβερνώντος κόμματος, ο κ. Δ. Παπαδημούλης έκανε λόγο για «εθνικιστικά συνθήματα» και ζήτησε «να μπει φρένο από την κυβέρνηση», ενώ η κ. Βασιλική Κατριβάνου ζήτησε να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Βουλευτές του «Ποταμιού» ζητούν εξηγήσεις από τον κ. Καμμένο, ενώ ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος κατηγορεί την κυβέρνηση για πλήγμα στον πιο ευαίσθητο πυρήνα της δημοκρατίας, «τη δημόσια αισθητική».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή