Η διπλή ευκαιρία του Παναθηναϊκού στην Τουρκία

Η διπλή ευκαιρία του Παναθηναϊκού στην Τουρκία

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απέναντι στην αποκλεισμένη, αδιάφορη και αγωνιζόμενη μόνο για το γόητρό της, Γκαλατάσαραϊ, ο Παναθηναϊκός θα έχει σήμερα (20.00), διπλό κέρδος, αν φύγει νικητής από το «Αμπντί Ιπεκτσί» για τη 12η αγωνιστική της φάσης των «16» στην Ευρωλίγκα. Αφενός θα φτάσει τις εφτά νίκες στον Ε΄ όμιλο και θα «αγκαλιάσει» την πρόκριση στα πλέι οφ και αφετέρου, θα περάσει στην τρίτη θέση, αφήνοντας στην τέταρτη τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, αν η πρωταθλήτρια Ευρώπης, ηττηθεί από τη Ρεάλ στη Μαδρίτη. Η πιθανή νίκη θα τονώσει και την ψυχολογία του Παναθηναϊκού, ενόψει της συμμετοχής του στα πλέι οφ με μειονέκτημα έδρας, καθώς έχει δείξει αναποτελεσματικότητα και αδυναμία στους εκτός έδρας αγώνες που έχει δώσει συνολικά στη φετινή Ευρωλίγκα.

Η πληρότητα που έχουν οι «πράσινοι», απαλλαγμένοι από απουσίες τραυματιών και η πειστική εμφάνιση που πραγματοποίησαν κόντρα στη Ρεάλ, πριν από μια εβδομάδα στο ΟΑΚΑ, αποτελούν και τα σπουδαιότερα πλεονεκτήματά τους για την αναμέτρηση με την τουρκική ομάδα. Παράλληλα, ο τεχνικός του «τριφυλλιού», Ντούσκο Ιβάνοβιτς, τόνισε τη σοβαρότητα που πρέπει να δείξουν οι παίκτες του.

«Αν και η Γκαλατάσαραϊ έχει κερδίσει μόλις δύο παιχνίδια στη φάση των 16 και δεν έχει ελπίδες πρόκρισης, περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Κάποιοι παίκτες μπορεί να έφυγαν, αλλά μην ξεχνάμε πως με αυτό το ρόστερ η Γκαλατάσαραϊ νίκησε τη Φενέρμπαχτσε. Aρα είναι σαφές πως θα πρέπει να παίξουμε πολύ καλά αν θέλουμε να πάρουμε τη νίκη» τόνισε ο Μαυροβούνιος τεχνικός.

Βία σε παιδικό αγώνα

Πράξεις ωμής βίας κατά παιδιών και σκηνές ντροπής εκτυλίχθηκαν στον αγώνα Αναγέννησης Πετραλώνων – Αιγάλεω, προχθές, στο κλειστό της Ριζούπολης. Πλέον, αναμένεται η παραπομπή του φακέλου από τον πρόεδρο της ΕΣΚΑ, Δημήτρη Μπασούρη στον αθλητικό εισαγγελέα, πέραν της τιμωρίας που θα αποφασισθεί. Είκοσι άτομα που φέρονται να ήταν οπαδοί του Αιγάλεω, εισέβαλαν στο γήπεδο, με ρόπαλα, λοστούς και αλυσίδες και εκμεταλλευόμενοι την απουσία της αστυνομίας, επιτέθηκαν εναντίον 15χρονων φιλάθλων της Αναγέννησης, αγοριών και κοριτσιών, που παρακολουθούσαν τον αγώνα, ο οποίος διεκόπη. Δέκα παιδιά μεταφέρθηκαν αιμόφυρτα στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. H Aναγέννηση Πετραλώνων ζητεί την παραδειγματική τιμωρία των ηθικών και φυσικών αυτουργών και θα δώσει στη δημοσιότητα το οπτικοακουστικό υλικό των επεισοδίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT