Υψώνει τους τόνους η Χαριλάου Τρικούπη

Υψώνει τους τόνους η Χαριλάου Τρικούπη

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη γραμμή της σκληρής κριτικής εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να κινείται η Χαρ. Τρικούπη. Από το ΠΑΣΟΚ επιτίθενται εναντίον της κυβέρνησης για τις δηλώσεις υπουργών περί «ρήξης», τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου η οποία, όπως λένε, «παρανόμως» δεν έχει ακόμη κατατεθεί στη Βουλή, αλλά και για την απόφαση της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και οργανισμών του Δημοσίου να θέσουν τα αποθεματικά τους στη διάθεση της κεντρικής κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, τονίζουν ότι οι δηλώσεις για ρήξη «τρομάζουν την ελληνική γνώμη» και υπονομεύουν το τραπεζικό σύστημα», καθώς «τροφοδοτούν τα διεθνή ΜΜΕ με δημοσιεύματα για το ελληνικό κυβερνητικό αλαλούμ». Ως προς την παράταση της δανειακής σύμβασης που υπέγραψε η κυβέρνηση, τονίζεται ότι αυτή η πράξη είναι «παράνομη», καθώς υπεγράφη «ερήμην της Βουλής, χωρίς νομοθετική εξουσιοδότηση, γιατί δεν αρκεί η επίκληση της γενικής αρμοδιότητας του υπουργού Οικονομικών να συνάπτει δανειακές συμβάσεις κατά τον νόμο περί δημοσίου λογιστικού». Από τη Χαρ. Τρικούπη επισημαίνουν ότι η παρατυπία συνίσταται και στο γεγονός ότι ο υπουργός Οικονομικών δεν διαθέτει την αρμοδιότητα να αποφασίζει την επιστροφή των 11 δισ. ευρώ των αποθεματικών του ΤΧΣ. Ακόμη, σχολιάζοντας τον χθεσινό πρωτοσέλιδο τίτλο της «Αυγής» («Λεφτά υπάρχουν»), μιλούν για πολιτικό και δημοσιογραφικό κυνισμό «που απέχει ένα πόντο από την απόλυτη αφέλεια και ένα πόντο από την απόλυτη γελοιότητα». Με αφορμή το πρωτοσέλιδο, κατηγορούν την κυβέρνηση ότι τα «λεφτά που υπάρχουν είναι των ταμείων, του ΟΑΕΔ, των αγροτών, των ΔΕΚΟ, της Περιφέρειας Αττικής».

Ως προς την απόφαση που ελήφθη για μεταφορά 80 εκατ. ευρώ από τα αποθεματικά της Περιφέρειας Αττικής στην Τράπεζα της Ελλάδος, από τη Χαρ. Τρικούπη κατηγορούν την περιφερειάρχη Ρένα Δούρου ότι «αντί να τα προσφέρει με έργο στους πολίτες της Αττικής, όπως έκανε ο Γ. Σγουρός, τα στέλνει στο ΔΝΤ μέσω της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ». Και καταλήγουν τονίζοντας ότι «όσο υπάρχει ακόμη ελάχιστο περιθώριο», στην κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθούν πως με αυτήμ την αντίληψη «δεν πηγαίνεις από το 2015 στο 2016 και στο μέλλον, αλλά πίσω στο 2009 και μετά στο κενό με φόρα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή