Δεν άντεξε τον ελληνικό χειμώνα ο κροκόδειλος της Κρήτης

Δεν άντεξε τον ελληνικό χειμώνα ο κροκόδειλος της Κρήτης

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νεκρός εντοπίστηκε την Κυριακή ο κροκόδειλος που ζούσε στο φράγμα των Ποταμών στο Ρέθυμνο Κρήτης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο κροκόδειλος που ήταν γνωστός με το όνομα «Σήφης» και ανακαλύφθηκε το περασμένο καλοκαίρι, βρέθηκε νεκρός κοντά στο ρέμα του Πατσούτο, απο τον φύλακα ο οποίος και ειδοποίησε την ειδική επιτροπή που είχε αναλάβει την παρακολούθησή του. Ο «Σήφης» επέπλεε άψυχος στα νερά του φράγματος στο οποίο ζούσε εδώ και μήνες.

Οπω δήλωσε ο ερπετολόγος του Μουσείου, Πέτρος Λυμπεράκης, ο οποίος είναι επικεφαλής της όλης επιχείρησης, τα αίτια του θανάτου του θα εξακριβωθούν μετά τις σχετικές εξετάσεις. Το πιθανότερο, ωστόσο, είναι να μην άντεξε την κακοκαιρία, τα χιόνια και τις χαμηλές θερμοκρασίες τις οποίες αντιμετώπισε η Κρήτη τον φετεινό χειμώνα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για περίπου ενάμιση μήνα, από τα μέσα Φεβρουαρίου, οι άνθρωποι της επιτροπής, που είχε αναλάβει το θέμα δεν τον είχαν εντοπίσει να πηγαινοέρχεται στα νερά της λίμνης, όπως έκανε το προηγούμενο διάστημα. Όλον αυτόν τον καιρό προσπαθούσαν να τον «ανακαλύψουν» αλλά το ερπετό φαίνεται πως δεν τα κατάφερε να παγιδευτεί και να ανασυρθεί ζωντανό, όπως όλοι ήλπιζαν.

Ο κροκόδειλος ζούσε απο το καλοκαίρι στα νερά της λίμνης και δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα επιβίωσης,  καθώς η πανίδα της λίμνης είναι πλούσια. Βατράχια, νερόκοτες, πάπιες, ακόμη και ζώα που έχουν πεθάνει αποτελούσαν την τροφή του και του επέτρεπαν να παραμένει  μακριά από τα βλέμματα των δεκάδων περίεργων που συνέρρεαν στην περιοχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή