Δημόσια διαβούλευση για το αθλητικό νομοσχέδιο

Δημόσια διαβούλευση για το αθλητικό νομοσχέδιο

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε δημόσια διαβούλευση που άρχισε χθες και θα ολοκληρωθεί τη Μ. Δευτέρα τέθηκε το νέο αθλητικό νομοσχέδιο. Παράλληλα δόθηκε στη δημοσιότητα η αιτιολογική έκθεση στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι ο αθλητισμός «βάναυσα έχει τρωθεί από την ανάδειξη και την αυξανόμενη ένταση φαινομένων ευνοιοκρατίας και αναξιοκρατίας, διαφθοράς και διαπλοκής, αθέμιτου ανταγωνισμού και παραγοντισμού, όσο και στην αποτροπή κρουσμάτων εξόφθαλμης παρανομίας και ενίοτε προκλητικής ατιμωρησίας, τα οποία, καθένα από αυτά και όλα μαζί συνολικά, έχουν εμπεδώσει κλίμα καχυποψίας και απαρέσκειας και έχουν οδηγήσει στην πλήρη απαξίωση και ανυποληψία σημαντικό κομμάτι του αθλητικού γίγνεσθαι και κυρίως του ποδοσφαίρου» και ότι «οι στιγμές προστάζουν την άμεση παρέμβαση με σκοπό την εκρίζωση του κακού».

Η επομένη της συνάντησης του υφυπουργού αθλητισμού Στ. Κοντονή με εκπροσώπους των FIFA, UEFA και ΕΠΟ σχετικά με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης βρήκε και τις δύο πλευρές συγκρατημένα αισιόδοξες. Από την πλευρά του κ. Κοντονή εκφραζόταν η ικανοποίηση για την αποδοχή διορισμού τακτικών δικαστών και εισαγγελέων στα πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου.

Από την πλευρά της ΕΠΟ λεγόταν ότι για να γίνουν αποδεκτοί οι τακτικοί δικαστές θα πρέπει ο διορισμός τους να γίνει από την ίδια μέσω κλήρωσης από λίστα που θα σταλεί, ενώ στο νομοσχέδιο προβλέπεται ότι ο διορισμός τους θα γίνεται από το ανώτατο δικαστικό συμβούλιο.

Για το θέμα του εκλογικού συστήματος επισημαινόταν ότι η συζήτηση γίνεται στη βάση της απόφασης που ελήφθη στη Γ.Σ. του περασμένου Ιουνίου και προβλέπει την αύξηση του εκλογικού σώματος από τους 56 στους 186 εκλέκτορες και με τη διαπραγμάτευση να περιορίζεται στην περαιτέρω διεύρυνση με δικαίωμα ψήφου σε κάθε μέλος Δ.Σ. Ενωσης, αλλά να μην επεκτείνεται σε άλλες σκέψεις με αλλαγή γεωγραφικών κριτηρίων. Επίσης εκφράστηκε έντονη διαφωνία σχετικά με τα πρόστιμα για περιπτώσεις αθλητικής βίας.

Χθες, ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γ. Γκιρτζίκης συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο του Παναθηναϊκού Στρ. Σωπήλη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή