Με προσφυγή απειλεί ο ΟΠΑΠ αν χάσει το μονοπώλιο

Με προσφυγή απειλεί ο ΟΠΑΠ αν χάσει το μονοπώλιο

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να τηρήσει τις συμφωνίες του ελληνικού κράτους με τον ΟΠΑΠ κάλεσε χθες την κυβέρνηση ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ Καμίλ Ζίγκλερ. Το υψηλόβαθμο στέλεχος του οργανισμού τυχερών παιγνίων, κληθείς να σχολιάσει τα μέτρα της κυβέρνησης, τα σχετικά με τα διαδικτυακά τυχερά παίγνια, είπε: «Είμαστε σίγουροι ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί το αποκλειστικό δικαίωμα που έχει η ΟΠΑΠ μέχρι το 2020 στον διαδικτυακό στοιχηματισμό, βάσει και της συμφωνίας που έχει υπογράψει η ΟΠΑΠ». Πρόσθεσε ωστόσο ότι αν παραβιαστεί αυτό το δικαίωμα της αποκλειστικότητας, «τότε θα ασκήσουμε κάθε δικαίωμα που μας παρέχει ο νόμος για να προστατεύσουμε τα συμφέροντα της ΟΠΑΠ».

Ο κ. Ζίγκλερ καταφέρθηκε κατά των ανταγωνιστριών εταιρειών χαρακτηρίζοντάς τις «αστείες». «Είμαστε», είπε χαρακτηριστικά, «η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που είναι πλήρως εποπτευόμενη στον online στοιχηματισμό. Οι υπόλοιπες εταιρείες δεν έχουν καμία εποπτεία – έχουν μόνο μια φορολογική άδεια και λειτουργούν με όρους που είναι σε βάρος του ΟΠΑΠ, σε καθεστώς ανομίας, εκτός κάθε έννοιας ανταγωνισμού… Πολύ απλά», κατέληξε, «για εμάς, οι υπόλοιποι νομικά δεν υπάρχουν και είναι χαώδης η κατάσταση που επικρατεί εκεί. Δεν θα μπούμε σε αυτή τη συζήτηση».

Σε ό,τι αφορά τις παιγνιομηχανές (VLTs), ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ γνωστοποίησε ότι ξεκίνησε η διαδικασία παραχώρησης των 18.500 μηχανών στους υπο-παραχωρησιούχους. Συγκεκριμένα, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας δημοσιοποιήθηκε η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η οποία λήγει σε ένα μήνα. Ειδικότερα η πρόσκληση λήγει στις 30 Απριλίου 2015 και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η διενέργεια ανοιχτού διεθνούς διαγωνισμού για την υποβολή των δεσμευτικών οικονομικών προσφορών από τους υποψήφιους υπο-παραχωρησιούχους. Κάθε ενδιαφερόμενος υπο-παραχωρησιούχος για να συμμετάσχει στον διαγωνισμό θα πρέπει να υποβάλει προσφορά για την εκμετάλλευση τουλάχιστον 1.850 μηχανών. Σημειώνεται ότι βάσει νόμου, ο ΟΠΑΠ είναι υποχρεωμένος να διαθέσει 18.500 μηχανές σε τέσσερις έως 10 υπο-παραχωρησιούχους.

Επισημαίνεται επίσης ότι ο ΟΠΑΠ έχει ξεκινήσει διαδικασία αξιοποίησης από τον ίδιο 16.500 VLΤs, τα οποία σύμφωνα με τον κ. Ζίγκλερ θα αρχίσουν να λειτουργούν από τον ερχόμενο Ιούνιο. Σε πρώτη φάση θα λειτουργήσουν εκατό καταστήματα στα οποία θα τεθούν σε λειτουργία 2.500 παιγνιομηχανήματα. Σύμφωνα με τον κ. Ζίγκλερ, μέχρι σήμερα ο ΟΠΑΠ έχει λάβει πάνω από 2.200 αιτήσεις για gaming halls, τόσο από υφιστάμενους πράκτορες όσο και από τρίτους ενδιαφερόμενους.

Ο ίδιος χαρακτήρισε υψηλή τη ζήτηση από ενδιαφερομένους να λειτουργήσουν τα καταστήματα και ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής των δικαιοδόχων.

Κατά τον πρόεδρο του ΟΠΑΠ, η λειτουργία των VLTs θα περιορίσει την τεράστια παράνομη αγορά που δεν υπόκειται σε κανένα πλαίσιο φορολόγησης. Ο ίδιος σημείωσε ότι οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι λειτουργούν 100.000 παράνομες μηχανές, οι οποίες σταδιακά θα εξοβελιστούν από τη λειτουργία των νόμιμων. «Θα υπάρξει τεράστια αύξηση των φορολογικών εσόδων και πολλαπλά οφέλη για την ελληνική οικονομία αν αυτή η παράνομη περιοχή περιοριστεί», είπε ο κ. Ζίγκλερ, υπογραμμίζοντας ότι και αυτό θα γίνει με την πλήρη υλοποίηση του project των VLTs από την εταιρεία ΟΠΑΠ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT