Αρχίζουν οι καταθέσεις με διαιτητές

Αρχίζουν οι καταθέσεις με διαιτητές

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα αναμένεται να αρχίσει η διαδικασία καταθέσεων των προσώπων που κατηγορούνται για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο. Από το γραφείο του εφέτη ανακριτή Διαφθοράς, Γ. Αυγέρη, θα περάσουν αρχικά οκτώ πρόσωπα που κατηγορούνται σε βαθμό πλημμελήματος. Πρόκειται για τρεις εν ενεργεία διαιτητές της Σούπερ Λίγκας και πέντε μέλη πειθαρχικών επιτροπών της ΕΠΟ, ενώ στην ίδια κατηγορία φέρεται να ανήκει ένας πρόεδρος ΠΑΕ Σούπερ Λίγκας, τρία μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ, δύο μέλη της ΚΕΔ και ένας υπάλληλος της ΕΠΟ που θα καταθέσουν μετά.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν τα παραπάνω φυσικά πρόσωπα και στα οποία έχει ασκηθεί ποινική δίωξη είναι συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, δωροδοκία και δωροληψία, απάτη και απόπειρα εκβίασης.

Στο πλαίσιο της ανακριτικής διαδικασίας έχουν κληθεί να καταθέσουν πρόσωπα όπως ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Ι. Αλαφούζος, ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ, Δ. Μελισσανίδης κ.ά., ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο αριθμός των κατηγορουμένων φέρεται να έχει αυξηθεί.

Μια άλλη υπόθεση που εμπίπτει στην κατηγορία της «ποδοσφαιρικής διαφθοράς» και έχει οδηγηθεί στην ποινική δικαιοσύνη επρόκειτο να συζητηθεί χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, αλλά αναβλήθηκε, για τις 20 Οκτωβρίου 2015, λόγω παρέλευσης ωραρίου.

Πρόκειται για την υπόθεση με «πρωταγωνιστή» τον Αχ. Μπέο, ο οποίος αντιμετωπίζει τη κατηγορία της «απόπειρας εκβίασης» προς τον πρώην διαιτητή Γ. Δαλούκα για τον αγώνα Αρης – Παναθηναϊκός τον Σεπτέμβριο του 2011. Ο αγώνας αυτός είχε λήξει με νίκη του Παναθηναϊκού με 1-0, ενώ ο διαιτητής είχε καταλογίσει πέναλτι υπέρ των «πρασίνων». Λίγο καιρό μετά είδαν το φως της δημοσιότητας από τον Αλ. Κούγια ηχογραφημένες συνομιλίες από τις οποίες ο κατηγορούμενος φερόταν να εξιστορεί την απόπειρα επηρεασμού του διαιτητή τον οποίο η ΕΠΟ έθεσε εκτός πινάκων, καίτοι ήταν διεθνής, με τη δικαιολογία δυσμενούς σχολίου κατά συναδέλφου!

Αποχωρώντας από τα δικαστήρια της Ευελπίδων ο κ. Μπέος δήλωσε: «Είχα την υποχρέωση να παραστώ. Είναι μια υπόθεση στην οποία σύρομαι τα τελευταία χρόνια. Η κατηγορία είναι προϊόν υποκλοπής, έγινε συρραφή της μαγνητοφώνησης. Εχω εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη πως θα δικαιωθώ». Το «παρών» έδωσαν οι μάρτυρες Σ. Πιλάβιος (πρώην πρόεδρος ΕΠΟ), Κ. Βασάρας (υπεύθυνος ανάπτυξης διαιτησίας), Β. Τεροβίτσας (πρώην πρόεδρος ΚΕΔ), Κ. Θωμαΐδης (δημοσιογράφος) και ο Γ. Δαλούκας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT