Ετοιμάζουν τελεσίγραφο προς την κυβέρνηση

Ετοιμάζουν τελεσίγραφο προς την κυβέρνηση

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι έτοιμο να συνεργασθεί με οποιονδήποτε εκπροσωπεί την Ελλάδα, διαμηνύουν στην «Κ» πηγές από την έδρα του διεθνούς οργανισμού λίγο μετά τον «ανασχηματισμό» της διαπραγματευτικής ομάδας της κυβέρνησης. Επισήμως, η εκπρόσωπος του Ταμείου Αντζελα Γκαβίρια δεν θέλησε να σχολιάσει τις πληροφορίες που δημοσίευσε η «Κ» περί επικείμενης επιστολής των δανειστών που θα έχει τον χαρακτήρα τελεσιγράφου προς την ελληνική κυβέρνηση.

Το Ταμείο αρνήθηκε να σχολιάσει επίσης τις εκτιμήσεις του πρώην επικεφαλής της Bundesbank και νυν προέδρου της τράπεζας UBS Αξελ Βέμπερ ότι η θέση του Ταμείου είναι ότι η χρεοκοπία της Ελλάδας είναι συστημικά διαχειρίσιμη. Ούτε και είχε κάποιο σχόλιο, εξάλλου, για το δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel που αναφέρεται σε non paper του Ταμείου, στο οποίο εξετάζει τι θα σήμαινε για την Ελλάδα η έξοδος από το ευρώ. Οπως απαντούν πηγές από την Ουάσιγκτον, «υπάρχουν συνεχείς ανταλλαγές μεταξύ των τριών θεσμών και των ελληνικών αρχών», τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει τίποτε το ασυνήθιστο σε αυτό». Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της «Κ» στις Βρυξέλλες Ελένη Βαρβιτσιώτη, τις επόμενες ημέρες αναμένεται τετραμερές τελεσίγραφο από το ΔΝΤ, τις Βρυξέλλες, το Βερολίνο και την ΕΚΤ προς την Αθήνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή