Σακελλαρίδης: Υπάρχει ακόμα δρόμος στην διαπραγμάτευση

Σακελλαρίδης: Υπάρχει ακόμα δρόμος στην διαπραγμάτευση

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την προσδοκία της κυβέρνησης για ένα κείμενο συμπερασμάτων από το σημερινό Eurogroup, που θα επιβεβαιώνει την σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις διαπραγματεύσεις, επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Αναφορικά με την αυριανή καταβολή της δόσης προς το ΔΝΤ,ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει την ευθύνη να καλύπτει τις υποχρεώσεις και προς το εξωτερικό και προς το εσωτερικό και πρόσθεσε ότι η αυριανή πληρωμή της δόσης δεν μπαίνει συνάρτηση με την έκβαση του σημερινού  Eurogroup, καθώς κάτι τέτοιο μπορούσε εκληφθεί ως εκβιασμός από τους εταίρους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι υπάρχει ακόμα δρόμος για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, ότι σήμερα δεν τελειώνει τίποτα και ότι η Αθήνα επιθυμεί μια συμφωνία συντομότερο δυνατόν, καθώς, όπως τόνισε,η κωλυσιεργία δεν συμφέρει κανέναν και μια συμφωνία είναι προς όφελος της χώρας αλλά και της Ευρωζώνης.

Επανέλαβε, δε, ότι για την κυβέρνηση οποιαδήποτε συμφωνία για την αντιμετώπιση του χρηματοδοτικού ζητήματος δεν μπορεί να έχει τα χαρακτηριστικά του παρελθόντος, δεν θα είναι νέο μνημόνιο.

Απαντώντας ερώτηση σχετικά με δημοσίευμα για σχέδιο διπλού νομίσματος από την πλευρά των εταίρων για την Ελλάδα, επισήμανε ότι σε καμία περίπτωση δεν τίθεται θέμα διπλού νομίσματος για την κυβέρνηση.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος είπε ότι η κυβέρνηση νιώθει ότι έχει την ευρεία στήριξη της ελληνικής κοινωνίας και έχει μια νωπή λαϊκή εντολή. Υπογράμμισε ότι η συμφωνία θα πρέπει να κινείται μέσα στο πλαίσιο των κόκκινων γραμμών που έχει θέσει η λαϊκή εντολή και πως η κυβέρνηση σε καμία περίπτωση δεν φοβάται τη λαική βούληση, αντιθέτως πιστεύει ότι αυτή είναι σύμμαχός της. Ερωτηθείς σχετικά, τόνισε ότι το δημοψήφισμα είναι μια διαδικασία με την οποία εκφράζεται ο λαός με δημοκρατικό τρόπο και ότι «σε κάθε περίπτωση δεν είναι "όπλο των δειλών"».

Ερωτηθείς για το ταξίδι του πρωθυπουργού, με δεδομένη και την πρόσφατη επίσκεψη στην Αθήνα του Αμερικανού απεσταλμένου των ΗΠΑ για τα ενεργειακά θέματα είπε ότι «σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί μήνυμα στην Ουάσιγκτον, η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Αγία Πετρούπολη» και πρόσθεσε ότι είναι μια επίσκεψη που θα κάνει ο πρωθυπουργός για να συμμετέχει σε ένα οικονομικό φόρουμ, στο οποίο θα βρίσκονται και εκπρόσωποι από άλλες ευρωπαϊκές χώρες και επιχειρηματίες και εκπρόσωποι επιχειρήσεων και από την Ασία.

Ως προς το ζήτημα του αγωγού, επισήμανε ότι η κυβέρνηση κάνει κινήσεις για να αποτελέσει η χώρα ένα ενεργειακό κόμβο στην ευρύτερη περιοχή, αξιοποιώντας και τη γεωπολιτική θέση της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή