Ζητούν εκ νέου αλλαγή αίθουσας της δίκης Χ.Α.

Ζητούν εκ νέου αλλαγή αίθουσας της δίκης Χ.Α.

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περαιτέρω πίεση στο υπουργείο Δικαιοσύνης επιχειρούν να ασκήσουν οι φορείς και οι κάτοικοι του Κορυδαλλού, οι οποίοι, ενόψει πανελλαδικών εξετάσεων που ξεκινούν την Παρασκευή, ζητούν και πάλι την άμεση μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής σε άλλη αίθουσα. Την Τρίτη, φορείς του Κορυδαλλού –ο δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης και ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης– απέστειλαν από κοινού με τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής, καθώς και την ΠΟΕΣΥ, νέα επιστολή στον υπουργό Δικαιοσύνης, Ν. Παρασκευόπουλο, ζητώντας την άμεση παρέμβασή του και τη μεταφορά της δίκης σε άλλη αίθουσα.

Είχε προηγηθεί από έδρας η τοποθέτηση της προέδρου του δικαστηρίου Μαρίας Λεπενιώτη, η οποία αρνήθηκε να «σηκώσει το γάντι» που «πέταξε» ο κ. Παρασκευόπουλος, αξιώνοντας δικό της γραπτό αίτημα προκειμένου να μεταστεγαστεί η δίκη. «Δεν είμαστε διοικητικοί υπάλληλοι να απευθύνουμε αιτήματα», είπε η κ. Λεπενιώτη προσθέτοντας ότι συμμερίζεται το αίτημα μεταφοράς της διαδικασίας εκτός Κορυδαλλού.

Στη νέα επιστολή, οι υπογράφοντες επισημαίνουν στον υπουργό Δικαιοσύνης ότι είναι επιτακτική η άμεση επίλυση του θέματος, δεδομένου ότι την προσεχή Παρασκευή, ημερομηνία κατά την οποία συνεχίζεται η δίκη, ξεκινούν οι προετοιμασίες για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Πάντως, επ’ αυτού τοποθετήθηκε προ ημερών στη Βουλή και ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς, ο οποίος υποστήριξε ότι σε περίπτωση που οι Αρχές «επιμείνουν να γίνει η δίκη, έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Πειραιά, ώστε να μεταφερθούν τα μαθήματα και οι εξετάσεις σε κτίρια τα οποία έχουμε ήδη βρει και είναι έτοιμα».

Χθες, μέλη της Επιτροπής Αγώνα Κορυδαλλού παρεμπόδισαν κλιμάκιο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά να διενεργήσει έλεγχο στο ΕΠΑΛ Κορυδαλλού. Σκοπός του ελέγχου είναι να διαπιστωθεί η καταλληλότητα του χώρου, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί από μαθητές Λυκείων που λόγω της διεξαγωγής της δίκης δεν έχουν πρόσβαση στα σχολεία τους για να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT