Συμφωνία Τσίπρα με Μέρκελ – Ολάντ για χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα

Συμφωνία Τσίπρα με Μέρκελ – Ολάντ για χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εποικοδομητικό κλίμα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τους Φρανσουά Ολάντ και Αγκελα Μέρκελ.

Με βάση κύκλους του Μαξίμου, οι τρεις ηγέτες συμφώνησαν στην ανάγκη για χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα και για εξεύρεση λύσης άμεσα. Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει πάρει κάποιο κείμενο των θεσμών.

Λίγη ώρα νωρίτερα ο Γάλλος πρόεδρος είχε δηλώσει ότι οι θεσμοί απέχουν «μερικές ώρες» από μια «πιθανή διευθέτηση για την Ελλάδα».

 «Είμαι βέβαιος ότι η Ευρώπη θα προσχωρήσει στον ρεαλισμό», είχε δηλώσει νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός, λίγο πριν την αναχώρησή τους για τις Βρυξέλλες και την επερχόμενη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ , στην οποία σύμφωνα με τις πρόσφατες πληροφορίες, πρόκειται να συμμετέχουν ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός δήλωσε πως μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει σχόλια πάνω στην πρόταση που κατατέθηκε το βράδυ της Δευτέρας στους θεσμούς, «αλλά ούτε έχει σταλεί και κάποιο άλλο κείμενο».

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή