Ερευνες ΕΛ.ΑΣ. για τρίτο κρησφύγετο

Ερευνες ΕΛ.ΑΣ. για τρίτο κρησφύγετο

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τους συνεργούς των Σπύρου Χριστοδούλου και Γρηγόρη Τσιρώνη ψάχνει η Αντιτρομοκρατική. Μεταξύ αυτών, αστυνομικοί της υπηρεσίας τοποθετούν τους καταζητούμενους Γιώργο Πετρακάκο, Μάριο Σεϊσίδη αλλά και τον Βασίλη Παλαιοκώστα. Πιθανολογείται ότι διαθέτουν τουλάχιστον ένα ακόμα κρησφύγετο στη Θεσσαλία, το οποίο και αναζητείται. Στο πλαίσιο των ερευνών, φωτογραφίες των δύο συλληφθέντων πρόκειται να δοθούν στη δημοσιότητα, όπως επίσης και τα δύο πλαστά δελτία ταυτότητας που χρησιμοποιούσε ο Τσιρώνης (το ένα υπό στοιχεία Δημήτρης Ζέρβας) και βρέθηκαν, την Τρίτη, στο σπίτι στα Ανω Λεχώνια Μαγνησίας. Η εν λόγω μονοκατοικία δεν θεωρείται από την ΕΛ.ΑΣ. επιχειρησιακό κρησφύγετο αλλά σπίτι στο οποίο διέμενε ο Τσιρώνης με τη Σλοβάκα σύντροφό του και το ανήλικο παιδί τους. Στο εσωτερικό του δεν βρέθηκαν όπλα αλλά χρήματα (πιθανόν από ληστείες) και ένα λάπτοπ.

Αντίθετα, αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο, δακτυλικά και γενετικά αποτυπώματα των Σεϊσίδη, Πετρακάκου και Παλαιοκώστα, ενδεχομένως και μερικών ακόμα άγνωστων συνεργών τους, να βρεθούν στο κρησφύγετο της Νέας Αγχιάλου. Το συγκεκριμένο σπίτι είχε νοικιάσει τον περασμένο Οκτώβριο ο αυτόχειρας Σπύρος Δραβίλας μετά τον εντοπισμό από την ΕΛ.ΑΣ. του κρησφύγετου που διατηρούσε στη Νέα Μάκρη.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, η σύντροφος και το παιδί του Γρ. Τσιρώνη βρίσκονται τους τελευταίους μήνες στη Σλοβακία. Ερευνάται εάν και ο Τσιρώνης ταξίδεψε στη συγκεκριμένη χώρα το διάστημα που καταζητείτο. Παρότι υπάρχουν ενδείξεις ότι σε ένοπλες ληστείες της σπείρας έχει μετάσχει γυναίκα, αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής διευκρίνιζαν χθες ότι «δεν υπάρχουν στοιχεία που κατατείνουν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για την αλλοδαπή σύντροφο του Τσιρώνη». Πάντως, αυτόπτες μάρτυρες έχουν καταθέσει ότι στις ληστείες υποκαταστημάτων της Alpha Bank στον Γαλατά Τροιζηνίας (Αύγουστος 2011) και στην Ντάπια Σπετσών (Ιούλιος 2012), μεταξύ των ληστών συμμετείχε και μία γυναίκα.

Αστυνομικοί εκτιμούν ότι η σπείρα διαθέτει ακόμα ένα τουλάχιστον κρησφύγετο στη Θεσσαλία, όπου το τελευταίο δίμηνο είχε μεταφέρει τη δράση της. Εξάλλου, η ΕΛ.ΑΣ. έφτασε στα ίχνη των καταζητουμένων ύστερα από ληστείες τραπεζών στη Φαρκαδόνα και στον Αμπελώνα Λάρισας, τον περασμένο Απρίλιο, στις οποίες προέκυπταν ενδείξεις συμμετοχής του Σπύρου Δραβίλα, πιθανόν δε και του Σπύρου Χριστοδούλου. Πάντως, αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής και του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν τα μέλη της σπείρας (συλληφθέντα και μη) ύποπτα και για τρομοκρατική δράση. Εξετάζουν το ενδεχόμενο να έχουν διαπράξει ένοπλες ενέργειες για τις οποίες υπήρξε ανάληψη ευθύνης από την οργάνωση Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών ή Ο.Λ.Α. αλλά και να σχετίζονται με τη δολοφονία του σωφρονιστικού υπαλλήλου των φυλακών Δομοκού Μ. Γκαλιμάνη, τον περασμένο Φεβρουάριο. Η έρευνα εξάλλου για τη συγκεκριμένη υπόθεση ανετέθη στην Αντιτρομοκρατική μετά τη δημοσιοποίηση προκήρυξης ανάληψης ευθύνης από οργάνωση με επωνυμία «Οργάνωση Πολιτοφυλακής Λαϊκή Δικαιοσύνη». Πάντως, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, αρμόδιος αξιωματικός είπε ότι δεν έχει υπάρξει εύρημα που να επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT