Με 25% «μπαίνει» στην Green Cola ο Γ. Χήτος

Με 25% «μπαίνει» στην Green Cola ο Γ. Χήτος

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από το νερό στην μπίρα και από την μπίρα στα αναψυκτικά. Ο λόγος για τον κ. Γιάννη Χήτο, ο οποίος, όπως ανακοινώθηκε χθες, εισέρχεται στην Green Cola Hellas, αποκτώντας το 25% της εταιρείας μέσω της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου και αναλαμβάνοντας παράλληλα τη θέση του εκτελεστικού προέδρου της εταιρείας στο νέο επταμελές διοικητικό συμβούλιο που θα δημιουργηθεί. Από τα μελλοντικά σχέδια του κ. Χήτου, ο οποίος θα έχει δικαίωμα καταστατικής μειοψηφίας, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο αύξησης του ποσοστού του στην εταιρεία.

Η εμπλοκή του κ. Χήτου στην Green Cola Hellas, ακόμη και αν αυτή γίνεται ως φυσικό πρόσωπο, μεταφράζεται πιθανότατα μεσοπρόθεσμα σε συνέργειες τόσο με τη «Χήτος ΑΒΕΕ», που δραστηριοποιείται στην εμφιάλωση νερού (Ζαγόρι), όσο και με τη νέα «Ολυμπιακή Ζυθοποιία», την εταιρεία που προέκυψε από τη συγχώνευση της παλιάς «Ολυμπιακής Ζυθοποιίας» (ΦΙΞ) και της «Μύθος Ζυθοποιία» του ομίλου Carlsberg. Στη μεν πρώτη ο κ. Γ. Χήτος είναι πρόεδρος, στη δε δεύτερη ιδρυτής και πλέον μετά τη συγχώνευση μέτοχος και αντιπρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της. Ας σημειωθεί, εξάλλου, ότι ήδη η Green Cola παράγει για λογαριασμό της Carlsberg μέρος της σόδας και του νερού τόνικ Tuborg.

Επέκταση στις αγορές εξωτερικού

Κυριότερος στόχος της Green Cola είναι η επέκτασή της στις αγορές του εξωτερικού, κυρίως μέσω της παραχώρησης άδειας εμφιάλωσης και διακίνησης των προϊόντων της σε τοπικούς εμφιαλωτές. Οσον αφορά την Green Cola, πρόκειται στην ουσία για μετεξέλιξη της συνεταιριστικής Ενωσης Παρασκευαστών Αεριούχων Ποτών (ΕΠΑΠ) που ιδρύθηκε στην Ορεστιάδα το 1959 από ομάδα τοπικών παραγωγών με αντικείμενο την εμφιάλωση αναψυκτικών. Μέχρι το 2008 η ΕΠΑΠ, που διαθέτει εργοστάσιο στη Λεπτή Ορεστιάδας, είχε αναλάβει την εμφιάλωση της Coca-Cola Hellenic. Το 2011 το σύνολο των μετοχών της ΕΠΑΠ πέρασε στην κυριότητα της Green Cola Hellas Α.Ε., βασικός μέτοχος της οποίας είναι ο κ. Περικλής Βενιέρης, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Coca-Cola Hellenic.

Από πέρυσι η Green Cola έχει συνάψει συμφωνία παραχώρησης άδειας εμφιάλωσης των αναψυκτικών της με την ΕΑΣ Αργολίδας, γεγονός που της επιτρέπει να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση, ενώ παράλληλα παράγει αναψυκτικά ιδιωτικής ετικέτας για μεγάλους λιανεμπόρους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή