Ετοιμοπόλεμοι δηλώνουν οι φαρμακοποιοί για ΜΥΣΥΦΑ

Ετοιμοπόλεμοι δηλώνουν οι φαρμακοποιοί για ΜΥΣΥΦΑ

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θέσεις μάχης παίρνουν οι φαρμακοποιοί, με αφορμή την πρόταση της ελληνικής πλευράς προς τους δανειστές για πώληση των μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενων φαρμάκων από τα σούπερ μάρκετ. Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κωνσταντίνος Λουράντος, χθες, από το βήμα συνεδρίου για τα Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενα Φάρμακα (ΜΥΣΥΦΑ), κατηγόρησε την κυβέρνηση για «ανακολουθία, ανεντιμότητα και υφαρπαγή ψήφου» και υπενθύμισε ότι «ο κλάδος μπορεί να αντιδράσει όπως παλιά». Σήμερα, συνεδριάζει εκτάκτως το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για το θέμα των ΜΥΣΥΦΑ, ενώ έχει προγραμματιστεί γενική συνέλευση αντιπροσώπων από ολόκληρη τη χώρα το ερχόμενο Σάββατο 13 Ιουνίου και, όπως δήλωσε χθες ο κ. Λουράντος, «οι φαρμακοποιοί γνωρίζουν πώς να αντιδρούν και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά».

«Ιαχές πολέμου» ακούγονται από όλους τους μεγάλους φαρμακευτικούς συλλόγους της χώρας που επιχειρηματολογούν κατά της πώλησης των ΜΥΣΥΦΑ από τα σούπερ μάρκετ, τονίζοντας ότι το αποτέλεσμα μιας τέτοιας κίνησης θα είναι η αύξηση της τιμής των συγκεκριμένων σκευασμάτων και των παρενεργειών από την εύκολη και χωρίς έλεγχο πρόσβαση σε φάρμακα. Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής καλεί την κυβέρνηση να επανεξετάσει άμεσα τη θέση της, να εναρμονιστεί με τις ανάγκες του λαού και με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, τονίζοντας ότι «η διατυπωμένη θέση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όλες τις προεκλογικές δεσμεύσεις και τοποθετήσεις όλων των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πειραιά κάνει λόγο για «αποκαλυπτόμενη αφερεγγυότητα της νέας πολιτικής ηγεσίας του τόπου» και τονίζει ότι «αν και οι τελευταίες εκλογές στη χώρα έδωσαν νέα λαϊκή εντολή και όρισαν νέα ηγεσία, τέτοια φαινόμενα δείχνουν ότι τα συμφέροντα παραμένουν τα ίδια και, πιέζοντας με τον τρόπο τους, οδηγούν σε πολιτικές αποφάσεις απελευθέρωσης τιμών, κρύβοντας όμως την αλήθεια ότι έτσι οι τιμές θα αυξηθούν σε βάρος του ελληνικού λαού». «Οι μάσκες έπεσαν» είναι ο τίτλος ανακοίνωσης που εξέδωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, που κατηγορεί την κυβέρνηση για πρωτοφανή κοροϊδία προς το πρόσωπο των φαρμακοποιών. Ο ΦΣΘ καλεί εμμέσως τον υπουργό Υγείας να παραιτηθεί λόγω της προχθεσινής δήλωσής του ότι τα ΜΥΣΥΦΑ πρέπει να πωλούνται μόνο από τα φαρμακεία. «Το εύλογο ερώτημα που δημιουργείται είναι αν ο υπουργός συνέχιζε να ψεύδεται ενώ ήδη γνώριζε ή εξαπατήθηκε κι αυτός από την κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει. Αν ισχύει το δεύτερο, τότε οφείλει να αντιδράσει με τον δέοντα τρόπο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT