ΛΕΑ, μια συνάντηση με τον ιβηροαμερικανικό πολιτισμό στην Αθήνα

ΛΕΑ, μια συνάντηση με τον ιβηροαμερικανικό πολιτισμό στην Αθήνα

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν από επτά χρόνια, μια παρέα δραστήριων και καλλιεργημένων ανθρώπων αποφάσισε να διοργανώσει ένα θεσμό που θα φέρνει στην Αθήνα εικόνες και πρόσωπα του ιβηροαμερικανικού πολιτισμού. Από τότε καθιερώθηκε το ΛΕΑ (Λογοτεχνία εν Αθήναις), που διοργανώνεται κάθε τέτοια εποχή. Το φετινό Φεστιβάλ ΛΕΑ ξεκινά από τις 15 έως τις 20 Ιουνίου στην Αθήνα και από τις 16 έως τις 20 Ιουνίου και στη Θεσσαλονίκη.

Το 7ο Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ ΛΕΑ διοργανώνεται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «ΛΕΑ Φεστιβάλ-διαπολιτισμική ανάπτυξη», το πολιτιστικό περιοδικό Sol Latino και το Ιδρυμα «Μαρία Τσάκος», σε συνεργασία με τις πρεσβείες και τα προξενεία των χωρών της Λατινικής Αμερικής στην Ελλάδα.

Μεγάλες και δημοφιλείς προσωπικότητες θα βρεθούν στους πολλούς χώρους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης όπου θα φιλοξενηθεί το Φεστιβάλ ΛΕΑ: (Τεχνόπολις, Στοά του Βιβλίου και Polis Art Cafe, Ινστιτούτο Θερβάντες στην Αθήνα κ.λπ.). Τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν τη Δευτέρα 15 Ιουνίου, στις 7 μ.μ. στην Τεχνόπολη. Λίγο αργότερα, την ίδια ημέρα, οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν μ’ ένα αφιέρωμα στον Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, τον Γκάμπο, με ομιλητές τον αρθρογράφο της «Κ» Τάκη Θεοδωρόπουλο και τους Κολομβιανούς συγγραφείς Ουίλιαμ Οσπίνα και Δάσο Σαλντίβαρ, που έχουν επιμεληθεί την αυτοβιογραφία και τη βιογραφία του Μάρκες αντίστοιχα. Η πρώτη βραδιά θα κλείσει, στην Τεχνόπολη στο Γκάζι πάντα, με μουσική από τη Λατινική Αμερική, την Ιβηρική Χερσόνησο και την Ελλάδα με τη Μάρθα Φριντζήλα και μετά τις 10 τη σκυτάλη θα πάρει ο Ούγο Δανιέλ Μεγιάδο.

Πληροφορίες αναλυτικά για τους τόπους και το πλήρες πρόγραμμα εκδηλώσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT