Σύμπραξη τεσσάρων χωρών για τον «Νίκο Καζαντζάκη»

Σύμπραξη τεσσάρων χωρών για τον «Νίκο Καζαντζάκη»

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έναρξη της παραγωγής της επόμενης ταινίας του ανακοίνωσε ο Γιάννης Σμαραγδής σε συνέντευξη Τύπου, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα. Αυτή φέρει τον τίτλο «Νίκος Καζαντζάκης» και αποτελεί επί της ουσίας μια βιογραφική προσέγγιση στη φιγούρα του σπουδαίου Νεοέλληνα λογοτέχνη. Αντλώντας αφηγηματικό υλικό από την «Αναφορά στον Γκρέκο», πνευματική αυτοβιογραφία του Καζαντζάκη, ο σκηνοθέτης τού

«Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι» και του «El Greco» θα επιχειρήσει να περιγράψει τη δημιουργική προσωπικότητα του συγγραφέα.

Ο Γιάννης Σμαραγδής θα έχει σε αυτό το εγχείρημα την αρωγή μιας διεθνούς συμπαραγωγής, γεγονός το οποίο τονίστηκε και από τον ίδιο: «Τέσσερις διαφορετικές χώρες της Ευρώπης· Ελλάδα, Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να δημιουργήσουμε μια ταινία για τον Κρητικό Ελληνα, τον Ευρωπαίο και τον οικουμενικό συγγραφέα Νίκο Καζαντζάκη», τόνισε σχετικά. Στη συνέχεια –και μιλώντας για τους στόχους της ταινίας– ο κ. Σμαραγδής χρησιμοποίησε μια ρήση του Καζαντζάκη, σύμφωνα με την οποία «αυτό που καθόρισε τη ζωή του αλλά και το έργο του ήταν τα ταξίδια και τα όνειρα». «Αυτό ακριβώς θα επιδιωχθεί να αναδειχθεί μέσα από την ταινία· τα ταξίδια του […] και μέσα από αυτά οι φιλοσοφικές και μεταφυσικές αναζητήσεις του, αλλά και το “μέσα”, το εσώτερο ταξίδι» συμπλήρωσε ο σκηνοθέτης.

Κατά την παρουσίαση, αναφέρθηκε ακόμα πως τα γυρίσματα, τα οποία έχουν προγραμματισθεί να ξεκινήσουν τον Απρίλιο του 2016, θα γίνουν στην Κρήτη, στην Αθήνα, στην Αίγινα, στις θάλασσες του Αιγαίου, στο Παρίσι, στη Βιέννη, στο Βερολίνο και στην Κίνα.

Σχετικά με τους ρόλους τώρα, ο ταλαντούχος Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος θα υποδυθεί τον νέο Καζαντζάκη, ενώ η Μαρίνα Καλογήρου θα είναι στον ρόλο της συζύγου του Ελένης Καζαντζάκη και η Ζέτα Δούκα σε εκείνον της Μελίνας Μερκούρη. Στην ταινία, τέλος, σημαντικούς ρόλους θα έχουν οι Θοδωρής Αθερίδης και Στάθης Ψάλτης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή