Αήθης επίθεση κατά του Αρκά για σκίτσο

Αήθης επίθεση κατά του Αρκά για σκίτσο

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Σε αυτή τη χώρα έχει γίνει πολύ επικίνδυνο να είσαι με τους άλλους… Οποιοι και αν είναι αυτοί». Με αυτό το σχόλιο, σε νέο σκίτσο, επανήλθε στην ιστοσελίδα του ο Αρκάς, ύστερα από την αναστολή των αναρτήσεών του για μερικές ώρες, λόγω των αηθέστατων επιθέσεων που δέχθηκε με αφορμή σκίτσο επικριτικό για την κυβέρνηση, και έφτασαν έως το σημείο να τον κατηγορούν ακόμη και για χρηματισμό.

Ο διαχειριστής της ιστοσελίδας του Αρκά αναφέρθηκε στις έντονες αντιδράσεις και στα σχόλια κατά του σκιτσογράφου, ενώ έκανε λόγο για πολιτική βαρβαρότητα. Με το μήνυμα «Με εντολή του Αρκά η σελίδα αναστέλλει τις αναρτήσεις μέχρι νεωτέρας.

Ο διαχειριστής» ενημερώθηκαν, χθες το πρωί, οι χρήστες της ιστοσελίδας για την απόφαση του Αρκά. «Στο κλίμα της πολιτικής βαρβαρότητας κάποιοι παρεξήγησαν κάποιες αναρτήσεις και έκαναν κακοήθη σχόλια. Εφτασαν σε σημείο να υπαινιχθούν ότι ο Αρκάς χρηματίζεται από συγκεκριμένα κέντρα για τα σκίτσα που αναρτήσαμε. Δεν συμφωνούμε με την απόφαση του Αρκά, αλλά καταλαβαίνουμε απολυτά έναν άνθρωπο που σε όλη του τη ζωή απέφυγε τη δημοσιότητα να διασύρεται από ανεγκέφαλους επειδή, χωρίς κανένα κέρδος, έδωσε την άδεια να δημοσιεύονται σκίτσα του στο Facebook», συνέχισε ο διαχειριστής.

Το σκίτσο του Αρκά που ξεσήκωσε το bullying εναντίον του, κυρίως μετά την απόσυρσή του, απεικονίζει έναν κύριο ο οποίος, ειρωνευόμενος, ασκεί κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς. «Εχω εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση. Είναι άνθρωποι που πατάνε γερά στον αέρα», αναφέρει ο ήρωας του Αρκά. Μεταξύ των σχολίων που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα υπήρχαν ορισμένα που χαρακτήριζαν το σκίτσο προσβλητικό για την κυβέρνηση και τις προσπάθειές της. Η απόσυρση του σκίτσου οδήγησε σε αυτόματη αντίδραση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία με εκατοντάδες αναρτήσεις έσπευσαν να υπερασπιστούν τον Αρκά.

Τις επιθέσεις κατά του σκιτσογράφου αποδοκίμασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Παπαδημούλης. «Ο Αρκάς είναι κορυφαίος. Οσοι τον κατηγόρησαν για “χρηματισμό” κάνουν λάθος. Η σάτιρα κρίνει τα πάντα. Δεν χρειάζεται κατήγορους ή προστάτες», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Τwitter. «Τα παιδιά της τερατογένεσης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν ανέχονται τη σάτιρα. Απολαμβάνουν μόνο Λάκη, Στάθη και Χάρρυ, κι από Αρκά δεν καταλαβαίνουν. Σε λίγο θα απαγορεύσουν και το γέλιο. Ας τους φρενάρουν λίγο οι προστάτες τους», σχολίασε εξάλλου το «Ποτάμι».

Χθες το απόγευμα, με την παρακάτω ανάρτηση ενημερώθηκε το κοινό για την επαναφορά της λειτουργίας της ιστοσελίδας. «Επαναφέρουμε τη λειτουργία της σελίδας γιατί η διακοπή της πήρε υπερβολικές διαστάσεις και γίνεται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης από όλες τις πλευρές. Ζούμε σε άγριους, τρελούς και επικίνδυνους καιρούς…».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή