Σημίτης: Κίνηση εξόδου από την Ευρωζώνη

Σημίτης: Κίνηση εξόδου από την Ευρωζώνη

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως βήμα εξόδου από την Ευρωζώνη και το ευρώ με παραπλανητικό ερώτημα, περιγράφει ο κ. Κ. Σημίτης την απόφαση της κυβέρνησης να δρομολογήσει δημοψήφισμα. Ο πρώην πρωθυπουργός, με χθεσινή παρέμβασή του, επισημαίνει ότι λύσεις για την Ελλάδα μπορεί να προκύψουν μόνο «σε συνεννόηση και συνεργασία με τις χώρες που μετέχουν στην Ευρωζώνη». Προειδοποιεί ότι η κυβέρνηση έκανε βήμα προς την κατεύθυνση εξόδου από το ευρώ που –όπως επισημαίνει– γίνεται «προς μια άγνωστη κατεύθυνση, για την οποία ούτε γνώση ούτε προετοιμασία έχει». Ο πρώην πρωθυπουργός επισημαίνει: «το ερώτημα για το οποίο η κυβέρνηση θέλει να διενεργήσει δημοψήφισμα είναι παραπλανητικό». Και υπογραμμίζει: «βεβαίως ο ελληνικός λαός έχει δίκιο να μη θέλει άλλους φόρους και περιορισμούς. Βεβαίως, επίσης, ο ελληνικός λαός θέλει να λυθούν τα προβλήματα που δημιούργησε μεταξύ άλλων και η ελληνική κυβέρνηση με την επί πέντε μήνες αδράνειά της».

Ο κ. Σημίτης ανέφερε ότι «μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν», τονίζοντας ότι αυτές μπορεί να προκύψουν μόνο εφόσον η Ελλάδα συνεργαστεί με τους θεσμικούς εταίρους της στην Ευρωζώνη. Απευθυνόμενος προς τον κ. Αλ. Τσίπρα και την κυβέρνηση, τονίζει ότι «έχει χρέος απέναντι στον ελληνικό λαό, που στην πλειοψηφία του θέλει ως νόμισμα το ευρώ, να επιδιώξει εδώ και τώρα μια λύση». Στην αντίθετη περίπτωση, λέει «οι θυσίες θα είναι ακόμη μεγαλύτερες από εκείνες που θέλει να αποτρέψει. Μια καταστροφική ύφεση θα είναι αναπόφευκτη, θα διαρκέσει χρόνια και θα έχει τεράστιο κόστος για όλους».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή