Σε 36 νέες περιοχές ο Αστυνομικός της Γειτονιάς

Σε 36 νέες περιοχές ο Αστυνομικός της Γειτονιάς

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών, της εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειας και της προστασίας τους από επιτήδειους ή κυκλώματα που θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευθούν την αγωνία και την ανησυχία τους, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αποφάσισε την επέκταση του θεσμού του Αστυνομικού της Γειτονιάς σε 36 νέες περιοχές σε όλη την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, από σήμερα ο θεσμός του Αστυνομικού της Γειτονιάς, θα εφαρμόζεται σε οκτώ αστυνομικά τμήματα της Αττικής (Καλλιθέας, Πατησίων, Παγκρατίου, Α΄ Αχαρνών, Α΄ Γλυφάδας, Χαλανδρίου, Νίκαιας και Δημοτικού Θεάτρου), σε τέσσερα αστυνομικά τμήματα της Θεσσαλονίκης (Ευόσμου, Τούμπας – Τριανδρίας, Αναλήψεως και Αμπελοκήπων) και σε είκοσι τέσσερα αστυνομικά τμήματα στην υπόλοιπη Ελλάδα: (Κιλκίς, Σερρών, Βέροιας, Ιωαννίνων, Ηγουμενίτσας, Α΄ Λάρισας, Β΄ Λάρισας, Βόλου, Νέας Ιωνίας Βόλου, Α΄ Ηρακλείου, Β΄ Ηρακλείου, Χανίων, Ρόδου, Κορίνθου, Καλαμάτας, Άργος, Κομοτηνής, Ξάνθης, Καβάλας, Κέρκυρας, Χαλκίδας, Λαμίας, Β΄ Πατρών και Αγρινίου).

Γίνεται γνωστό ότι ήδη δόθηκαν οδηγίες στους Αστυνομικούς της Γειτονιάς να επιδεικνύουν ιδιαίτερη ευαισθησία και φροντίδα στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, με προτεραιότητα στη φροντίδα και εξυπηρέτηση των ΑμεΑ και των υπερηλίκων.

Επίσης το Υπουργείο θέτει στην υπηρεσία του κοινού τον αριθμό κλήσης 11188 προκειμένου να μην αισθανθεί κανένας πολίτης μόνος και αβοήθητος.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με τον αρχηγό της αστυνομίας και τους επικεφαλής των αστυνομικών περιφερειών της χώρας, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας ενόψει του δημοψηφίσματος όπως και σε περιόδους εκλογών και δόθηκαν πρόσθετες οδηγίες σε σχέση με τα ATM.

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε, δεν ανακαλούνται οι άδειες των αστυνομικών ωστόσο δεν θα δοθούν νέες άδειες. 

Υπενθυμίζεται ότι εντολές να περιπολούν έξω από κεντρικά γραφεία τραπεζών και κυβερνητικά κτίρια στο κέντρο της Αθήνας έχουν λάβει οι δικυκλιστές των ομάδων ΔΙ.ΑΣ. και ΔΕΛΤΑ καθώς και τα πληρώματα οχημάτων της Αμεσης Δράσης. Στόχος του σχεδίου της ΕΛ.ΑΣ. είναι να αποτραπούν πιθανοί βανδαλισμοί τραπεζικών υποκαταστημάτων και καταλήψεις δημοσίων κτιρίων. Τα τελευταία δύο εικοσιτετράωρα είχε δοθεί οδηγία στους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να περιπολούν γύρω από ΑΤΜ και να καταγράφουν σε ποια μηχανήματα αυτόματης ανάληψης σχηματίζονται ουρές, ώστε να αναπτύσσονται εκεί πρόσθετες αστυνομικές δυνάμεις για την αποτροπή επεισοδίων ή ληστειών. Από σήμερα εξάλλου αναστέλλονται όλες οι άδειες των αστυνομικών και το σύνολο της δύναμης της ΕΛ.ΑΣ. τίθεται σε κατάσταση επιφυλακής, όπως προβλέπεται σε περιπτώσεις εκλογών ή δημοψηφίσματος. Το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα επρόκειτο να υπογραφεί και να τεθεί σε ισχύ χθες το βράδυ, όπως επισήμανε, μιλώντας στην «Κ», ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT