ΣΕΒ: «Να υπογράψει η κυβέρνηση μια επώδυνη συμφωνία»

ΣΕΒ: «Να υπογράψει η κυβέρνηση μια επώδυνη συμφωνία»

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να κάνει την υπέρβαση και να υπογράψει μια επώδυνη συμφωνία, ώστε να μείνει η χώρα στην Ευρωπαϊκή Ενωση, καλεί την κυβέρνηση ο ΣΕΒ. Η θέση αυτή αποτυπώνεται στο εβδομαδιαίο δελτίο για την ελληνική οικονομία του συνδέσμου, με την παρατήρηση ότι «ουδέποτε μέχρι σήμερα, στη μεταπολεμική ιστορία της χώρας μας, κρίνονται τόσα πολλά μέσα σε τόσες λίγες ημέρες». Εάν η χώρα πτωχεύσει, χωρίς ευρώ, χωρίς κοινοτικούς πόρους και χωρίς την πολιτική προστασία της ευρωπαϊκής ομπρέλας ασφαλείας, περιθωριοποιείται στη διεθνή πολιτική και οικονομική σκηνή, σημειώνει ο ΣΕΒ. Δεν είναι τυχαίο, επισημαίνει, ότι η Ε.Ε. έχει προχωρήσει σε σχεδιασμό για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα μας σε περίπτωση Grexit, με την ανθρωπιστική κρίση λόγω Μνημονίων να ωχριά μπροστά σε αυτό που θα συμβεί εάν εγκαταλείψουμε την ευρωπαϊκή οικογένεια.

Στην εβδομαδιαία ανασκόπηση της ελληνικής οικονομίας, ο ΣΕΒ καταγράφει τις αφόρητες καταστάσεις που βιώνουν οι επιχειρήσεις, λόγω της στενότητας ρευστότητας στο τραπεζικό σύστημα και της επιβολής περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων, και εκτιμά ότι η οικονομία μπορεί να καταρρεύσει, χωρίς καν να το καταλάβουμε, εάν δεν αποκατασταθεί γρήγορα η στήριξη της ρευστότητας από την ΕΚΤ, προϋπόθεση για την οποία είναι η σύναψη ενός 3ου Μνημονίου. Ακριβώς επειδή οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να λειτουργήσουν κάτω από τους περιορισμούς αυτούς, η μη επίτευξη συμφωνίας ισοδυναμεί με την κατάρρευση της αγοράς, που θα φέρει την ύφεση και την ανεργία σε επίπεδα που θα απειλήσουν την κοινωνική συνοχή της χώρας, προειδοποιεί ο ΣΕΒ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή