HELLENiQ ENERGY: Επεκτείνεται δυναμικά στην Κύπρο

HELLENiQ ENERGY: Επεκτείνεται δυναμικά στην Κύπρο

Ξεκίνησε η λειτουργία της EKO Energy, που θα δραστηριοποιείται στην προμήθεια πράσινης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εχοντας ήδη διασφαλίσει μια κρίσιμη μάζα έργων ΑΠΕ στην αγορά της Κύπρου, η HELLENiQ ENERGY επεκτείνει την παρουσία της στην προμήθεια με στόχο να καταστεί ο κυριότερος πάροχος ενέργειας στην Κύπρο. Σε επίσημη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, παρουσία και του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, η διοίκηση της HELLENiQ ENERGY ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας της EKO Energy, που θα δραστηριοποιείται στον τομέα της προμήθειας πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.

Η ΕΚΟ Εnergy έχει ήδη ξεκινήσει τις εμπορικές δραστηριότητές της και παρέχει τις υπηρεσίες της σε βιομηχανικούς και εμπορικούς πελάτες. Προωθώντας τον στρατηγικό σχεδιασμό της, η εταιρεία έχει συνάψει έως σήμερα συμβόλαια συνολικής κατανάλωσης 60 GWh και επιδιώκει τη συνέχιση της δυναμικής ανάπτυξής της, με βασικό άξονα την καθετοποίηση των δραστηριοτήτων της με ιδιόκτητα πάρκα, προσφέροντας ευελιξία και σωστή ενεργειακή διαχείριση στους πελάτες της. Το επόμενο βήμα είναι η συμμετοχή της εταιρείας και στην ελεύθερη αγορά.

«Είμαστε σίγουροι ότι θα καθιερωθούμε ως ο κυριότερος πάροχος ενέργειας στην Κύπρο, εξετάζοντας παράλληλα και άλλες εναλλακτικές μορφές ενέργειας», δήλωσε σε κυπριακά μέσα ενημέρωσης ο διευθύνων σύμβουλος της HELLENiQ ENERGY, Ανδρέας Σιάμισιης. Η HELLENiQ ENERGY, ήδη από το 2022, υλοποιεί το στρατηγικό πλάνο VISION 2025 στο σύνολο των χωρών όπου δραστηριοποιείται. Στην Κύπρο λειτουργεί ήδη 8 φωτοβολταϊκά πάρκα συνολικής ισχύος 41 MW και στο πλάνο της εταιρείας είναι η ανάπτυξη επιπλέον ηλιακών έργων ισχύος 45 MW. Ο κ. Σιάμισιης προανήγγειλε από την Κύπρο το ενδιαφέρον της εταιρείας να συμμετάσχει και σε άλλες επενδύσεις που αφορούν διαφορετικές μορφές ενέργειας. Σίγουρα, είπε, θα επεκτείνουμε την τοποθέτηση φορτιστών στο δίκτυο των πρατηρίων μας, με την εγκατάσταση των πρώτων 18 μέσα στους επόμενους 18 μήνες.

Επιπλέον, με στόχο την ενεργειακή αυτονομία των εγκαταστάσεων της ΕΚΟ στο Βασιλικό, η HELLENiQ ENERGY έχει ολοκληρώσει όλες τις μελέτες και έχει εξασφαλίσει όλες τις απαιτούμενες άδειες για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος δυναμικότητας 316 kW, το οποίο θα συνδυάζει σύστημα αποθήκευσης ενέργειας 720 kWh.

Στόχος είναι μέχρι το τέλος του έτους το έργο να είναι σε πλήρη λειτουργία. Παράλληλα έχει ξεκινήσει το πλάνο ενεργειακής αναβάθμισης του δικτύου πρατηρίων της, με την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών μειώνοντας τις εκπομπές CO2 έως και περίπου 1.200 τόνους ετησίως. Μέσα στο 2024 θα έχει ολοκληρώσει την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών σε πάνω από 50 πρατήρια συνολικά. Επιπρόσθετα, μέσω των υπηρεσιών e-mobility η ελληνική εταιρεία θα είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες ηλεκτροκίνησης των καταναλωτών σε όλη την Κύπρο.

Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα έχει ολοκληρωθεί η λειτουργία 10 ταχυφορτιστών στο δίκτυο των πρατηρίων της, ενώ μέχρι το τέλος του 2025 θα τοποθετηθούν άλλοι 8. Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης χαρακτήρισε την επένδυση της HELLENiQ ENERGY «μία από τις σημαντικότερες ψήφους εμπιστοσύνης για την κυπριακή οικονομία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή