Οικεία βέλη μεταξύ δύο υπουργών για τους «Πυρήνες»

Οικεία βέλη μεταξύ δύο υπουργών για τους «Πυρήνες»

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιπαράθεση μεταξύ των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης προκάλεσε έρευνα στα κελιά κρατουμένων για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», στον Κορυδαλλό. Με αφορμή καταγγελία που αναρτήθηκε στο Athens Indymedia, o αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης διευκρίνισε ότι ο ίδιος δεν έχει καμία ανάμειξη στην υπόθεση και σχολίασε ότι «η εντολή έχει δοθεί από αλλού και από άλλους, οι οποίοι και πάλι κρύβονται». Θεωρώντας ότι τα «βέλη» Πανούση έχουν ως στόχο τον ίδιο, ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νίκος Παρασκευόπουλος εξέδωσε ανακοίνωση-απάντηση, που ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η ηγεσία και τα στελέχη του υπουργείου Δικαιοσύνης όχι μόνο δεν κρύβονται, αλλά αντιθέτως πολύπλευρα στοχοποιούνται».

Αφορμή για τη νέα «σύγκρουση» Πανούση – Παρασκευόπουλου (είχε προηγηθεί αντιπαράθεση με αφορμή το νομοσχέδιο που θα επέτρεπε την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού) στάθηκε κείμενο-καταγγελία που δημοσιεύτηκε την 15η Αυγούστου στο Διαδίκτυο και υπογράφεται από την «Πρωτοβουλία ενάντια στις φυλακές». Ανέφερε ότι η έρευνα σε συγκεκριμένα κελιά των φυλακών Κορυδαλλού έγινε τη 10η Αυγούστου κατά παραγγελία «κύκλων» του υπουργού κ. Πανούση, ο οποίος «προσπαθεί να εμφανιστεί ως υπερυπουργός Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης». Η έφοδος-έρευνα έγινε στα κελιά τεσσάρων μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» και ενός ακόμη βαρυποινίτη που κρατούνται σε υπόγεια των φυλακών Κορυδαλλού. Πρόκειται, συγκεκριμένα, για τα κελιά των Χρήστου και Γεράσιμου Τσάκαλου, των Χάρη Χατζημιχελάκη και Γιώργου Πολύδωρου, καθώς και του βαρυποινίτη Βασίλη Στεφανάκου. Κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης έλεγαν χθες ότι η έρευνα έγινε κατόπιν εντολής αξιωματούχων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με τη συμμετοχή της ΕΛ.ΑΣ.

Αντίστοιχα, συνεργάτες του κ. Πανούση τόνιζαν ότι ο αναπληρωτής υπουργός δεν ήταν ενήμερος για το θέμα, και διατύπωναν την εκτίμηση ότι «φυλακισμένα μέλη του οργανωμένου εγκλήματος και συνεργοί τους, εκτός φυλακής, επιδιώκουν να δημιουργήσουν ένταση στις φυλακές Κορυδαλλού και να στοχοποιήσουν τον ίδιο, εμφανίζοντάς τον ως βασικό εχθρό τους». Οι ίδιες πηγές διευκρίνιζαν ότι οι «αιχμές» Πανούση δεν αφορούσαν τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή