Σε απεργία πείνας ο Αλ. Γιωτόπουλος

Σε απεργία πείνας ο Αλ. Γιωτόπουλος

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί το καλοκαίρι να ευνοεί τη… ραστώνη, δεν ισχύει όμως το ίδιο και για τον χώρο των φυλακών. Τα απρόοπτα δεν λείπουν και φέτος, καθώς μόνο την τελευταία εβδομάδα σημειώθηκαν τέσσερα περιστατικά. Τελευταίο εξ αυτών, η γνωστοποίηση της απεργίας πείνας του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη μεταφορά του από τις φυλακές Δομοκού στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η αρχή έγινε με την παρ’ ολίγον απόδραση από τις φυλακές της Κέρκυρας έντεκα βαρυποινιτών, παραμονές Δεκαπενταύγουστου.

Οι βαρυποινίτες έσκαβαν επί μήνες τούνελ, το οποίο οδηγούσε έξω από τον χώρο των φυλακών, ενώ είχαν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εκτελέσουν το σχέδιό τους ανενόχλητοι. Χαρακτηριστικό της προετοιμασίας που είχε γίνει είναι ότι το χώμα που έβγαζαν κατά τη διάρκεια της εκσκαφής το έκρυβαν κάτω από τα κρεβάτια τους, τα οποία σκέπαζαν με σεντόνια, ενώ είχαν τοποθετήσει κουρτινάκια στα κελιά τους για να μη γίνουν αντιληπτοί από τους εξωτερικούς φρουρούς. Η απόδρασή τους θα είχε επιτευχθεί εάν την επίμαχη ημέρα, και ενώ απέμεναν εκατοστά για την ολοκλήρωση του τούνελ, δεν περνούσε από το σημείο ένας σκύλος ο οποίος έκανε βόλτα με το αφεντικό του.

Τη σκυτάλη έλαβε μετά ο καταδικασθείς ως μέλος της 17Ν Χριστόδουλος Ξηρός, ο οποίος έβαλε φωτιά στο κελί του σε ένδειξη διαμαρτυρίας, καθώς δεν του επετράπη να συναντήσει τα αδέλφια του κατά το επισκεπτήριο. Δύο εκ των αδελφών Ξηρού πήγαν στις φυλακές Νιγρίτας, όπου κρατείται, προκειμένου να τον επισκεφθούν, ωστόσο ενημερώθηκαν ότι το τηλέφωνο επικοινωνίας δεν λειτουργεί και δεν επιτρέπεται να τον επισκεφθούν στο τακτικό επισκεπτήριο.

Τη δημοσιότητά του φαίνεται ότι «ζήλεψε», εν συνεχεία, ο καταδικασθείς ως αρχηγός της 17Ν Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, ο οποίος ξεκίνησε απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενος για την απόρριψη αιτήματος μεταφοράς του από τις φυλακές Δομοκού, όπου κρατείται, στις φυλακές Κορυδαλλού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, τα οποία, κατά τους γιατρούς που τον εξέτασαν, ενδέχεται να επιδεινωθούν από την άρνηση τροφής.

Τέλος, άγρια συμπλοκή σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης μεταξύ Αλβανών και Πακιστανών κρατουμένων στις φυλακές Τρικάλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες τραυματίστηκαν τέσσερις Πακιστανοί κρατούμενοι, οι οποίοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Τρικάλων. Εξ αυτών ο ένας εξακολουθεί να νοσηλεύεται, ενώ οι άλλοι τρεις επέστρεψαν στα κελιά τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή