Gigi Hadid: Καριέρα από το… Instagram

Gigi Hadid: Καριέρα από το… Instagram

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι ξανθιά με αγγελικό πρόσωπο, 20 ετών, έχει ύψος 1,78 μ. και ιδανικές αναλογίες. Παρ’ όλα αυτά, το μεγαλύτερο ατού της Τζίτζι Χαντίντ, του πιο ανερχόμενου μοντέλου των ΗΠΑ, είναι η επιδραστικότητά της στα σόσιαλ μίντια.

Mε 5,4 εκατομμύρια ακολούθους στο Ινσταγκραμ, η Τζίτζι κατάφερε να γίνει το πιο περιζήτητο μοντέλο φέτος. Αντίθετα από την παλαιότερη φρουρά σούπερ μόντελ των ’90s, που χρειάζονταν πολλά χρόνια φωτογραφίσεων και σκληρής δουλειάς στις πασαρέλες για να φτάσουν στην κορυφή, οι διάδοχοί τους ανοίγουν επαγγελματικές πόρτες με διαβατήριο τον αριθμό των ακολούθων τους. «Ολες οι εταιρείες θέλουν να τους εγγυηθώ πόσο θα ποστάρω για εκείνους, όμως δεν πρόκειται να επιβάλω την καριέρα μου στους ανθρώπους που με ακολουθούν. Αρνούμαι να κάνω 40 ποστ τη μέρα για οποιαδήποτε φίρμα», δήλωσε πρόσφατα στο περιοδικό W και κέρδισε 1,2 εκατομμύριο ακολούθους από την ημέρα της έκδοσης.

Βλέπετε, μπορεί να είναι πολύ νέα, αλλά ξέρει καλά πώς να κινείται επικοινωνιακά, όπως λένε κι οι Αμερικανοί, μεταξύ «mass and class» – δηλαδή της μάζας και της ελίτ. Είναι, άλλωστε, κόρη της Γιολάντα Φόστερ, πρώην μοντέλου που διάλεξε δύο πάμπλουτους συζύγους (τον πατέρα της Τζίτζι, βασιλιά του real estate Μοχάμεντ Χαντίντ και στη συνέχεια τον μουσικό παραγωγό Ντέιβιντ Φόστερ), συμμετείχε στο ριάλιτι Real Housewives και «ντρεσάρει» την κόρη της επισταμένως για καριέρα.

Από τα δύο της χρόνια η Τζίτζι έγινε το πρόσωπο της καμπάνιας της Guess Kids, έκτοτε όμως παρέμεινε μακριά από το επάγγελμα, προκειμένου να τελειώσει το σχολείο. Αποφοίτησε το 2013 και μετακόμισε στη Νέα Υόρκη για να κυνηγήσει την καριέρα της. Εκτοτε, κλείνει τη μία συμφωνία μετά την άλλη. Στην πασαρέλα εμφανίστηκε πρώτη φορά το 2014, στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης, ενώ έχει κάνει εξώφυλλα σε μεγάλα περιοδικά όπως η Vogue και το Elle. Είναι το πρόσωπο της Guess, της Maybelline, μπήκε στα 16 φετινά μοντέλα του Sports Illustrated και στο ημερολόγιο της Pirelli.

Μανατζάροντας τον… εαυτό της

«Πάντα ήξερα ότι μια πλευρά του επαγγέλματός μου έχει να κάνει με το management του εαυτού μου». Προφανώς, η Τζίτζι καταλαβαίνει πολύ περισσότερα απ’ ό,τι περιμένει κανείς από μια πρωτάρα. Ξέρει ότι οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ του επαγγέλματος και της πραγματικής ζωής είναι θολές. «Είναι περισσότερο τρόπος ζωής, όχι μια δουλειά ωραρίου. Είσαι σε μια φωτογράφιση για 15 ώρες και μετά γυρνάς σπίτι και πρέπει να ποστάρεις τα σωστά πράγματα και να απαντήσεις στα μέιλ σου. Δεν σταματάει ποτέ».

Κατά τα άλλα, υποστηρίζει πως είναι ένα κανονικό κορίτσι – παρότι οι «κολλητές» της είναι η Τέιλορ Σουίφτ, η Κάρα Ντελαβίν και η Κένταλ Τζένερ, επίσης εκπρόσωποι της σοσιαλμιντιακής εποχής. Εχουν επινοήσει μάλιστα κι ένα σχετικό χάσταγκ που ενθαρρύνει τις γυναικείες φιλίες, το #girlsquad. «Είναι ωραίο που μπορούμε να μοιραζόμαστε τη φιλία μας δημοσίως», λέει. «Είναι δύσκολο να βρεθούμε όλες μαζί, αλλά όταν το κάνουμε, μαγειρεύουμε και συζητάμε όλο το βράδυ. Την επόμενη ημέρα παίρνουμε όλες ένα διαφορετικό αεροπλάνο και πάμε στις δουλειές μας…»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή