Με οδηγό το «έπος» της Σαϊτάμα

Με οδηγό το «έπος» της Σαϊτάμα

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Οι αναμνήσεις από τον ιστορικό θρίαμβο της Εθνικής ομάδας μπάσκετ στη Σαϊτάμα του Τόκιο και τη νίκη επί των Ηνωμένων Πολιτειών (101-95), πριν από εννέα χρόνια στον ημιτελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, επέστρεψαν στη σκέψη των διεθνών παικτών, λίγες μέρες πριν από το σαββατιάτικο τζάμπολ του Ευρωμπάσκετ.

Από τη δευτεραθλήτρια κόσμου του 2006, Εθνική ομάδα, ο αρχηγός Νίκος Ζήσης και ο Βασίλης Σπανούλης είναι οι δύο παίκτες που είναι παρόντες στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και γνωρίζοντας ότι η… κλεψύδρα της θητείας τους στην Εθνική, έχει αρχίσει την αντίστροφη μέτρηση, θέλουν να την επαναφέρουν σε τροχιά διακρίσεων στο επικείμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

«Θυμάμαι τα πάντα απ’ εκείνο το Παγκόσμιο πρωτάθλημα κι ας μην μπορούσα να αγωνισθώ, μετά τον αγώνα με τη Βραζιλία και του χτυπήματος που είχα δεχτεί στο πρόσωπο. Οι στιγμές ήταν μαγικές και φυσικά αξέχαστες» είπε στην «Κ», ο Νίκος Ζήσης και συνέχισε: «Κανείς, όμως, δεν μπορεί να μείνει στο παρελθόν, όσο ένδοξο και να είναι. Εχουμε μπροστά μας μια νέα πρόκληση και θέλουμε να επιστρέψει η Εθνική στη θέση που της αξίζει. Θα κάνουμε τα πάντα για να τα καταφέρουμε στο Ευρωμπάσκετ. Δεν γίνεται σύγκριση των δύο Εθνικών ομάδων. Το μόνο κοινό στοιχείο ήταν και είναι το πάθος για την Εθνική και το υψηλό κίνητρο διάκρισης».

Ανήμερα της ιστορικής επετείου της Εθνικής για τη νίκη επί των Αμερικανών, οι διεθνείς παίκτες αποθεώθηκαν χθες το απόγευμα, από δεκάδες φιλάθλους στο Περιστέρι, όπου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση από τραπεζικό όμιλο που είναι ο χορηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, την τελευταία 15ετία. Η Εθνική θα ολοκληρώσει σήμερα την προετοιμασία της, στο Ολυμπιακό στάδιο, με διπλή προπόνηση (χθες ο Γ. Μπουρούσης υπέστη ελαφρύ διάστρεμμα το οποίο δεν προκαλεί ανησυχία) και αύριο το πρωί, η αποστολή θα αναχωρήσει για το Ζάγκρεμπ, όπου θα δώσει τους πέντε αγώνες του 3ου ομίλου. Το τεχνικό επιτελείο θα παρουσιάσει στους παίκτες την ανάλυση, μέσω του βίντεο για τους δύο πρώτους αντιπάλους που είναι τα Σκόπια και η γηπεδούχος Κροατία. Στον αγώνα της πρεμιέρας του Ευρωμπάσκετ, οι Σκοπιανοί θα παραταχθούν χωρίς απουσίες, καθώς ο Μπόγιαν Τραϊκόφσκι θα αγωνισθεί με προστατευτική μάσκα, λόγω κατάγματος στη μύτη, ενώ ο Αμερικανός σέντερ Ρίτσαρντ Χέντριξ (νατουραλιζέ) ξεπέρασε τον τραυματισμό στη γάμπα του. Χωρίς εκπλήξεις, ανακοινώθηκε και η 12άδα της Γεωργίας, στην οποία δεσπόζει ο Ζάζα Πατσούλια των Μάβερικς και η Εθνική ομάδα θα την αντιμετωπίσει στην 3η αγωνιστική του ομίλου (8/9).

• Ο Ντάνιελ Χάκετ που θα παίζει την επόμενη περίοδο στον Ολυμπιακό, συμπεριλήφθηκε, όπως αναμενόταν, στη 12άδα της Εθνικής Ιταλίας για το Ευρωμπάσκετ. Στη 12άδα που ανακοίνωσε ο τεχνικός, Σιμεόνε Πιανιτζιάνι, ξεχωρίζουν οι Μπελινέλι, Γκαλινάρι, Μπαρνιάνι που αγωνίζονται στο ΝΒΑ και ο Ντατόμε που αποκτήθηκε από τη Φενέρμπαχτσε.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή