Ασελμπορν: Η Ε.Ε. θα στηρίξει την Ελλάδα στο μεταναστευτικό

Ασελμπορν: Η Ε.Ε. θα στηρίξει την Ελλάδα στο μεταναστευτικό

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ΕΕ θα πράξει ό,τι είναι απαραίτητο προκειμένου η Ελλάδα να στηριχθεί στην προσπάθεια αντιμετώπισης των αυξημένων προσφυγικών ροών, επισήμανε πριν λίγη ώρα ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, Ζαν Άσελμπορν, ο οποίος είναι πρόεδρος του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων το οποίο συνεδριάζει επί τούτου.

Ο κ. Ασελμπορν, απευθυνόμενος στον υπηρεσιακό Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών κ. Σπ. Φλογαΐτη, ο οποίος εκπροσωπεί τη χώρα στο Συμβούλιιο, επισήμανε ότι σύσσωμη η ΕΕ είναι στο πλευρό της Ελλάδας. Ο κ. Φλογαΐτης, συναντήθηκε, με τον Α΄ Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς, τον Ολλανδό Υπουργό Εξωτερικών Μπερτ Κέντερς, και με τους Υφυπουργούς Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γερμανίας, Μίκαελ Ροτ, της Γαλλίας, Αρλέμ Ντεζίρ, και της Ρουμανίας, Γκεόργκε Τσιάμπα.

Στην τοποθέτηση που έκανε νωρίτερα κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου, ο κ. Φλογαΐτης επισήμανε ότι η προσφυγική κρίση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από μεμονωμένα κράτη –μέλη και πρόσθεσε ότι: «χρειάζεται μια συνολική στρατηγική για την αντιμετώπιση των αιτίων της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης». Ο κ. Φλογαΐτης ζήτησε την ανάγκη άμεσων, απτών και οριστικών αποτελεσμάτων στην αντιμετώπιση του φαινομένου και τόνισε ότι θεωρεί απαραίτητη και σε σύντομο χρονικό διάστημα τη σύγκληση Συνόδου Κορυφής για το μεταναστευτικό και τα προσφυγικά ρεύματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή