Κλήρωση στην Α1 του πόλο, αβεβαιότητα για τη συνέχεια

Κλήρωση στην Α1 του πόλο, αβεβαιότητα για τη συνέχεια

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με πολλά προβλήματα θα αρχίσουν, όπως όλα δείχνουν, τα πρωταθλήματα πόλο της Α1 ανδρών και γυναικών. Εξι ομάδες δεν έχουν, ακόμη, πάρει άδεια από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, άλλες δεν έχουν προπονητές και άλλες δεν διαθέτουν άδεια παραχώρησης των κολυμβητηρίων που δήλωσαν ως έδρα.

«Να διαφυλάξουμε την αξιοπιστία του πρωταθλήματος», ήταν η έκκληση του προέδρου της KOE, Δημήτρη Διαθεσόπουλου.

Η κλήρωση μπορεί να έγινε αλλά οι επόμενες ημέρες θα δείξουν εάν οι διοργανώσεις θα αρχίσουν με όλες τις ομάδες. Αυτή την άποψη συμμερίζεται και ο πρόεδρος της ΚΟΕ: «Εξι σωματεία δεν έφεραν αθλητική αναγνώριση (αυτό σημαίνει δεν ξεκινάει πρωτάθλημα). Αδυνατεί η ΓΓΑ να φέρει σε πέρας τη διαδικασία, αλλά και τα σωματεία δεν κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες. Δώσαμε προθεσμία μέχρι 30/9. Θα κάνουμε υπομονή μέχρι 23/10. Μία ομάδα δεν δήλωσε κυρίως έδρα. Τρεις ομάδες (σε άνδρες και γυναίκες) δεν δήλωσαν αναπληρωματική, τρεις δεν έχουν δηλώσει πρώτο προπονητή και έξι βοηθό προπονητή. Στα ρόστερ ζητήσαμε να δηλώσουν 21 αθλητές ή αθλήτριες και κάποιοι δήλωσαν από 20 έως 24. Τι θα κάνουμε; Κλήρωση για να βρούμε ποιοι θα είναι οι 21; Δώδεκα σωματεία αποχώρησαν από πρωταθλήματα (κυρίως μικρών κατηγοριών) λόγω των capital controls».

Σε αυτή την τοποθέτηση του κ. Διαθεσόπουλου φαίνονται τα περισσότερα από τα προβλήματα του ελληνικού πόλο. Η προειδοποίησή του προς τα σωματεία ήταν ξεκάθαρη: «Τρέξτε να πάρετε άδεια διαφορετικά δεν θα παίξετε».

Η διοργάνωση αναμένεται να αρχίσει στις 24 Οκτωβρίου με δυνατούς αγώνες αλλά χωρίς ντέρμπι. Στην Α1 ανδρών, οι έξι πρώτες ομάδες της κανονικής περιόδου, συνεχίζουν στα πλέι οφ, με τις δύο πρώτες να περνούν χωρίς αγώνες στην Β΄ Φάση. Οι 4 τελευταίες ομάδες θα συνεχίσουν στα πλέι άουτ.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής: Α1 ανδρών: Ηλιούπολη – ΝΕΠ, Ολυμπιακός – Χίος, Καλαμάκι – ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός – Υδραϊκός, Γλυφάδα – Εθνικός, Βουλιαγμένη – Α.Ο. Π. Φαλήρου. Α1 γυναικών: Γλυφάδα – ΚΟΠΙ, Εθνικός – Βουλιαγμένη, Ρέθυμνο – Ολυμπιακός, Τρίτων Αμαρουσίου – ΝΟΒΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή