Τον Φεβρουάριο η δίκη για επίθεση στον Κουμουτσάκο

Τον Φεβρουάριο η δίκη για επίθεση στον Κουμουτσάκο

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απαραίτητη κρίθηκε η μαρτυρία του βουλευτή της Ν.Δ. Γιώργου Κουμουτσάκου από το Αυτόφωρο, όπου είχε παραπεμφθεί να δικαστεί o συλληφθείς για τον ξυλοδαρμό του βουλευτή, κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων ποντιακών σωματείων έξω από τη Βουλή με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη περί εθνοκάθαρσης. Το δικαστήριο, κρίνοντας ως απαραίτητη για την εκδίκαση της υπόθεσης την κατάθεση του βουλευτή, ανέβαλε τη δίκη για τον επόμενο Φεβρουάριο.

Κατηγορούμενος είναι ο Βασίλης Λούπος, ο μόνος που συνελήφθη αμέσως μετά τη βίαιη επίθεση κατά του κ. Κουμουτσάκου, ο οποίος όμως από την πρώτη στιγμή αρνείται ότι μετείχε σε οργανωμένο σχέδιο ξυλοδαρμού του βουλευτή. Υποστηρίζει κάτι που επανέλαβε και χθες, ότι στόχος του ήταν η προστασία του βουλευτή από εξαγριωμένους που του επιτέθηκαν από το μπλοκ της Χρυσής Αυγής και έτσι δικαιολόγησε την παρουσία του (έχει καταγραφεί σε βίντεο) όπου εμφανίζεται να έχει περάσει το χέρι του στο κεφάλι του βουλευτή και να τον οδηγεί έξω από τον χώρο των επεισοδίων, την ώρα που δέχεται γροθιές και άγριους προπηλακισμούς από συγκεντρωμένους.

Την άποψη του κατηγορουμένου υπερασπίστηκε και ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Γιώργος Βαρυτιμιάδης που κατέθεσε στη δίκη -πριν αναβληθεί- ως μάρτυρας. Ο κ. Βαρυτιμιάδης μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ο νεαρός δεν είχε καμία σχέση με τους επιτιθέμενους, ήταν στην περιφρούρηση της συγκέντρωσης των Ποντίων και η εμπλοκή του στην υπόθεση οφείλεται στο γεγονός ότι προσπάθησε να προστατεύσει τον βουλευτή της Ν.Δ. από τα χτυπήματα που δεχόταν.

Παράλληλα, η έρευνα για τους δράστες της επίθεσης κατά Κουμουτσάκου -που έχουν εντοπιστεί, αλλά λόγω της παρέλευσης του αυτόφωρου δεν συνελήφθησαν- συνεχίζεται από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Αθηνών η δικογραφία προς άσκηση ποινικών διώξεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή