Χωρίς ελπίδα

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πιθανότατα και ο πιο αισιόδοξος οπαδός της ΑΕΚ, δεν θα ήλπιζε πως με τη συμπλήρωση 11 αγωνιστικών, η ομάδα του θα βρισκόταν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, έστω και με έναν αγώνα περισσότερο. Η εξέλιξη αυτή σίγουρα είναι ένα από τα λίγα ευχάριστα που συμβαίνουν φέτος στο πρωτάθλημα. Ενα άλλο είναι η πορεία του Πανιωνίου, που με κορμό Ελληνες παίκτες, έχει κατορθώσει να βρίσκεται στην τρίτη θέση.

Θα μπορούσε πράγματι, η φετινή κούρσα να εξελιχθεί στην πιο συναρπαστική των τελευταίων ετών. Ομως υπήρξαν πολλές αρνητικές αγωνιστικές εκπλήξεις. Μία από αυτές ήταν η απρόσμενη κακή παρουσία του ΠΑΟΚ, που διέψευσε παταγωδώς τις προσδοκίες των φίλων του. Και όταν δεν υπάρχει τουλάχιστον μία ομάδα της Θεσσαλονίκης να διεκδικεί κάτι περισσότερο από τη συμμετοχή της στα πλέι οφ, τότε το ενδιαφέρον του κόσμου ελαττώνεται ακόμα περισσότερο.

Το όποιο ενδιαφέρον επικεντρώνεται πλέον στις αποφάσεις των αθλητικών δικαστηρίων και όχι στους αγωνιστικούς χώρους. Με τέτοια όμως δεδομένα και τη βία μόνιμη πρωταγωνίστρια, δεν πρόκειται να δούμε «άσπρη μέρα», όσοι νέοι νόμοι κι αν ψηφιστούν, όποιοι δικαστές κι αν αποφασίζουν για τα αποτελέσματα των αγώνων.

Και το χειρότερο: Ουδείς δείχνει να ενδιαφέρεται για να σταματήσει αυτή η κατρακύλα. Αντιθέτως, οι περισσότεροι που ασχολούνται με το ελληνικό ποδόσφαιρο και ζουν από αυτό, κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να το απαξιώσουν ακόμα περισσότερο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή