Παράταση συμβάσεων υπαλλήλων καθαριότητας

Παράταση συμβάσεων υπαλλήλων καθαριότητας

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρατείνονται για έναν ακόμη χρόνο, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2016, οι συμβάσεις περίπου 4.000 δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι εργάζονται στην καθαριότητα. Η τροπολογία, που ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο για τις βοσκήσιμες γαίες, αφορά τους εργαζόμενους που απασχολούνται «στην καθαριότητα των κτιρίων των δημοσίων υπηρεσιών, των ανεξάρτητων αρχών, των ΝΠΔΔ, των ΝΠΙΔ και των ΟΤΑ, καθώς και τις κάθε είδους υπηρεσίες καθαριότητας των ΟΤΑ».

Της κατάρτισης τροπολογίας είχε προηγηθεί συνάντηση του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χρ. Βερναρδάκη με μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ, κατά την οποία ο κ. Βερναρδάκης είχε δεσμευθεί για την ανανέωση των συμβάσεων οι οποίες λήγουν στο τέλος του έτους. Υπενθυμίζεται ότι οι επίμαχες συμβάσεις είχαν ανανεωθεί στις αρχές του χρόνου, έως τα τέλη του 2015, από τον προκάτοχο του κ. Βερναρδάκη τον κ. Γ. Κατρούγκαλο.

Κατά τη συνάντηση που είχε προ εικοσαημέρου με τους συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ο κ. Βερναρδάκης δεσμεύθηκε ότι άμεσα θα μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι που δουλεύουν με προσωρινούς πίνακες, ενώ έχουν εκδοθεί οι οριστικοί πίνακες διαγωνισμών του ΑΣΕΠ και θα δρομολογηθεί και η απορρόφηση των επιτυχόντων των διαγωνισμών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Παράλληλα, στον σχεδιασμό του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης είναι και η απελευθέρωση των προσλήψεων σε τομείς δημοσίων υπηρεσιών και ΟΤΑ που λειτουργούν με ανταποδοτικά τέλη (π.χ., καθαριότητα) και σε κερδοφόρα ΝΠΙΔ, στα πρότυπα του ΕΟΦ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT