«Ενώπιος ενωπίω» ξανά οι «αιώνιοι»

«Ενώπιος ενωπίω» ξανά οι «αιώνιοι»

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δικαστική προσπάθεια της ΚΑΕ Ολυμπιακός για αποβολή του Παναθηναϊκού από το πρωτάθλημα της Α1 δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα για τους «ερυθρόλευκους», μετά τη χθεσινή απόφαση του Διοικητικού Εφετείου, που «άνοιξε» τον δρόμο επιστροφής του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών των «πρασίνων» στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, αντί του Μάνου Παπαδόπουλου στον οποίο και είχαν μεταφερθεί, πριν από ένα χρόνο. Αρχικά, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν είχε εγκρίνει τη συγκεκριμένη μεταβίβαση των μετοχών της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και ζητούσε τη συμμόρφωσή της, ενώ οι «πράσινοι» προσέφυγαν στα διοικητικό δικαστήριο και, πρωτοδίκως, τους δόθηκε αναστολή για την εφαρμογή της απόφασης της ΕΕΑ, αλλά ο Ολυμπιακός έκανε παρέμβαση, ζητώντας ακόμη και την αποβολή του «αιώνιου» αντιπάλου από το πρωτάθλημα.

«Χαιρετίζουμε τη “δικαστική” παραμονή του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας και την επίσημη επιστροφή του πραγματικού του ιδιοκτήτη, Δ. Γιαννακόπουλου», αναφέρει η ανακοίνωση των πρωταθλητών. Ουσιαστικά ο Ολυμπιακός αποσκοπούσε στον νομικό εξαναγκασμό του Δ. Γιαννακόπουλου, ώστε να παρουσιαστεί και πάλι ως μεγαλομέτοχος και πρόεδρος της ΚΑΕ και ταυτόχρονα να «επιστρέψουν» οι μακρόχρονες ποινές που του έχουν επιβληθεί από τον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, όμως, από το σύνολο του συμψηφισμού των ποινών και των χρηματικών προστίμων που έχουν επιβληθεί, θα παύσουν να ισχύουν στο πρόσωπο του Δ. Γιαννακόπουλου στις 16 Ιανουαρίου 2016.

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός υποστηρίζει, σε ανακοίνωσή της, ότι η απόφαση της Επιτροπής Φιλάθλου Ιδιότητας που στερούσε το δικαίωμα μετόχου στον Δ. Γιαννακόπουλο, οδήγησε στην αναγκαστική μεταβίβαση μετοχών στον Μ. Παπαδόπουλο, ενώ προαναγγέλλει την επανεμφάνιση του διοικητικού ηγέτη της.

«Θα ήμασταν ιδιαίτερα ευτυχείς εάν οι μετοχές επέστρεφαν στον κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλο, που μετράει 5/5 απέναντι στους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός», αναφέρουν οι «πράσινοι» κάνοντας διοικητικό απολογισμό των δυο πρωταθλημάτων και των τριών κυπέλλων, επί προεδρίας Δ. Γιαννακόπουλου.

• Η αναμενόμενη νίκη του Παναθηναϊκού επί των Τρικάλων (77-64) ολοκλήρωσε την 9η αγωνιστική της Α1. Ο Ολυμπιακός επικράτησε εύκολα της ΑΕΚ (79-71) και σημείωσε την 100ή νίκη του, στο ΣΕΦ για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Τα άλλα αποτελέσματα: Ρέθυμνο – Καβάλα 84-74, Απόλλων – ΠΑΟΚ 69-68, Αρκαδικός – Λαύριο 98-90, Κολοσσός – Κόροιβος 94-73, Αρης – Κηφισιά 81-68.

• Η διεκδίκηση συμμετοχής της Εθνικής Ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο θα γίνει με την τεχνική καθοδήγηση του Φώτη Κατσικάρη. Η ΕΟΚ και ο Ελληνας προπονητής θα τηρήσουν τον τρίτο χρόνο του συμβολαίου που έχουν υπογράψει και θα υπάρξει ισάριθμη ευκαιρία για να επιστρέψει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα σε υψηλές διακρίσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT